Stevanić: Trajno rešavamo pitanje vodosnabdevanja Pakovraća, za nekoliko meseci priključenje na sistem “Rzav“

0
811

ČAČAK – Usled problema sa vodosnabdevanjem juče je na delu teritorije MZ Pakovraće uvedena vanredna situacija. Bez vode je ostalo 14 domaćinstava iz tog mesta.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Miloša Stevanića, cilj ove hitne mere je početak trajnog rešavanja pitanja vodosnabdevanja na tom delu teritorije grada Čačka.

Grad Čačak je ove godine uložio preko 30 miliona dinara u novi podsistem “Beljina-Pridvorica-Riđađe-Pakovraće-Međuvršje“ sa ciljem da se ti delovi grada priključe na vodosistem “Rzav“, kako bi meštani konačno, nakon toliko godina, dobili rzavsku vodu – navodi Stevanić.

Bez vode je, prema njegovim rečima, ostalo 14 domaćinstava u Pakovraću u blizini trase auto-puta.

U prethodnom periodu smo posredstvom JKP “Vodovod“ iz cisterni dopunjavali te rezervoare kako bi meštani Pakovraća imali dovoljno vode. Odlučili smo se za dve hitne mere i sada delujemo u dva pravca – brže rešenje je bušenje arterskog bunara što bi trebalo da počne da se radi u narednih petnaestak dana, pa bi najugroženija domaćinstva odatle dobijala vodu. Trajno rešenje podrazumeva povezivanje na vodosistem “Rzav“, a za to je potrebno oko 20 miliona dinara, prema procenama ljudi iz čačanskog “Vodovoda“. Grad je u budžetu obezbedio taj novac, sledi nam raspisivanje javne nabavke u narednih desetak dana, a ubrzo nakon toga očekujem da dobijemo izvođača radova. Realno je da ti radovi budu završeni u prvoj polovini sledeće godine – izjavio je pomoćnik gradonačelnika.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPolovni automobili skuplji za više od 20 odsto, zašto onda vlasnici sve češće odlažu prodaju
Sledeći članakUbedljiv poraz Čačka 94 u Leskovcu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here