Sve spremno za jubilarni košarkaški turnir “Zicer“

0
321

ČAČAK – Na terenu Mesne zajednice 3. decembar ove godine biće održan jubilarni 20. košarkaški turnir “Zicer“. Turnir počinje 23. juna i trajaće pet dana.

Na turniru će učestvovati veliki broj mladih košarkaša u četiri kategorije: mlađi pioniri (2011. i mlađi), pioniri (2009/2010), kadeti (2007/2008) i juniori (2005/2006). U petak 23. juna sa početkom u 8.00 časova biće organizovan i turnir za najmlađe, a učestvovaće deca od prvog do četvrtog razreda.

Svečano otvaranje košarkaškog turnira je 23. juna u 19 časova. Očekuje se učešće više od 20 ekipa, kao i veliki broj gledalaca. Na samom terenu ove godine postavljene su fiksne tribine, zamenjeni su reflektori, ofarbana je i sređena ograda i košarkaški teren, zamenjene table i obruči…

Sve ovo je dodatno ulepšalo izgled terena i nadamo se da će privući decu da duže borave na košarkašom terenu, koji zaista ima “dušu“, a i po svemu sudeći i tradiciju u organizovanju ovog turnira – navodi organizator turnira Srđan Radenović.

Radenović napominje i podseća da će ove godine na jubilarnom 20. “Ziceru“ biti i prateće manifestacije: promocije košarkaških klubova, 3×3 kluba, auto škola, plesnih studija, atletskih klubova, polumaratona, Saveza za školski sport, Kangu studija, košarkaških kampova, Muzeja košarke, Biblioteke.

Planirani su i mini koncerti, izložbe, predavanja o istoriji košarke. Na jednodnevnoj izložbi posetioci će moći da pogledaju fotografije, plakate, snimke i ostale predmete vezane za istoriju čačanske košarke. Izložba će sadržati i razne predmete koji će posetiocima ukazati na različite prakse iz svakodnevnice Čačana u periodu 1950-1980 godine.

Možda i najzanimljiviji deo ovog turnira će biti revijalna utakmica “Stari ziceraši“, koja će okupiti ekipe starijih učesnika, veterana koji su prethodnih godina nastupali na ovom turniru. Ovu utakmicu će sponzorisati “Ča term“ i “Isomat“, u partnerskom aranžmanu za koji je zaslužan direktor kompanije “Isomat“ u Srbiji Rajko Vasović. Ovo je jedini turnir u Srbiji koji se organizuje u igri “pet na pet“. Novina na “Ziceru“ biće takmičenje 3x3x3.

Poslednja dva dana turnira organizovaće se šutiranje trojki, kao i šutiranje sa pola terena, a najbolje očekuje nagrada. Za finalno veče planirana je žurka sa početkom od 18 časova, gde će muziku vrteti “Kućna muzika – DJ Šomi“ . Nastupaće i dva mlada repera. Voditelj programa biće Luka-Lući poznat u svetu Basketa 3×3.

Pozivamo sve takmičare da prijave svoje ekipe do 22. juna, ali i sve zaljubljenike u košarku da dođu i svojim prisustvom ulepšaju ovaj turnir. Pokažimo da je Čačak grad košarke – navodi Srđan Radenović.

Organizatori su se zahvalili prijateljima “Zicera“, svim ljudima dobre volje koji su podržali turnir i ove godine:

GRAD ČAČAK, LORD, UNIPROMET, IN AUTO 32, AC MANIC, STOLARIJA BOGDANOVIĆ, RABREN PEHARI, SLOVAS, MOZZART, DUNAV OSIGURANJE, BB TRADE, PS FASHION, PACOM, LAKE AUTO, MAKROBELA, JKP KOMUNALAC, CHIPSY WAY, ARDU SPORT, MEDIGRAF, KK ČAČAK 94, DTM, MEDIGRAF, MESNA ZAJEDNICA 3. DECEMBAR, IGT, AS BEZBEDNOST, EKOMEX, MAXIMUS TERETANA, AUTO SERVIS ĆALOVIĆ, POH, IVB SOLUTION, KONEKTO IT SOLUTIONS, FIZIO KINETIK, VIA VOSTOK, PEČENJARA JANKOVIĆ, PONS, BRAZIL KLADIONICA, PROGON, EUROLINE, AUTOGARANT, TIM MAX, ARHITEKTONSKI STUDIO SYNTESIS QUATRO, KONGSEASON, ČA TERM, ISOMAT, KOLOS.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPoznata lica na treninzima Borca
Sledeći članakVučić ponovo govorio o novoj nemačkoj fabrici u Čačku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here