Svečano otvorene nove prostorije Centra za socijalni rad

0
1690

ČAČAK – U prisustvu ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević, danas su svečano otvorene nove prostorije Centra za socijalni rad u Čačku.

Ona je tom prilikom simbolično uručila ključ direktorki ove ustanove Branimirki Radisavčević.

Nove prostorije Centra za socijalni rad, 27 kancelarija na oko 1.000 kvadratnih metara, nalaze se u nekadašnjoj upravnoj zgradi Čačanske, a kasnije Halk banke, u strogom centru grada, koju je Grad Čačak otkupio za oko 1,6 miliona evra.

Sistem socijalne zaštite predstavlja jedan od značajnih stubova države. Njegovo jačanje je direktan pokazatelj dobrog funkcionisanja svih državnih institucija. Lokalne samouprave su značajni partneri u tom procesu. Grad Čačak je izuzetan primer brige o svojim građanima, budući da ima razvijene gotovo sve usluge socijalne zaštite, a novu zgradu Centra za socijalni rad je finansirao iz sopstvenog budžeta – istakla je ministarka Kisić Tepavčević, naglašavajući da bi primer Čačka trebalo da slede i ostale lokalne samouprave.

Direktorka Centra za socijalni rad Branimirka Radisavčević podsetila je da Centar postoji 62 godine.

Veliki je značaj novog, komfornijeg prostora za rad, i za zaposlene, ali i za sve naše korisnike. Do sada smo funkcionisali na tri lokacije, a od sada će u novoj zgradi, koja je pristupačna i za osobe sa invaliditetom, biti moguć efikasniji rad zaposlenih, a korisnicima, kojih imamo oko 8.000, biće bolja dostupnost svih prava i usluga iz socijalne i porodično-pravne zaštite – rekla je direktorka Centra za socijalni rad.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je zahvalio ministrki Dariji Kisić Tepavčević što je prisustvovala ovom događaju, naglašavajući da Grad Čačak izuzetno vodi računa o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Lokalna samouprava je prepoznala potrebu Centra za socijalni rad za novim prostorijama, pošto su prethodne bile veoma neuslovne za rad. Dve godine su vođeni pregovori kako bismo došli od ovog prostora i taj trud se isplatio. Veoma nam je to značajno zbog zaposlenih u Centru, ali prevashodno zbog korisnika, kojima Grad želi da omogući najbolje uslove – istakao je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Moravičkom okrugu 129 novozaraženih za 24 sata
Sledeći članakMladen Pantić ponovo MVP kola Druge lige Srbije

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here