Tim za škole: I iduće sedmice svi učenici neposredno na nastavi

0
137

U Srbiji, od ponedeljka, 28. februara, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu neposredno, saopštiio je danas Tim za škole.

Prema podacima nadležnih u vezi kovida, od 18. do 23. februara broj obolele dece školskog uzrasta, od 6 do 18 godina je bio 1.348 (0.18 odsto).

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovida u istom periodu iznosio je 4.7 odsto, navodi se u saopštenju.

U osnovnim i srednjim školama, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 13 (0,03 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u istom periodu.

Dodaje se da su evidentriane i dve (0,005 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

Tim za škole je najavio da će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou.

Izvor: Beta

Prethodni članakOdložen koncert violinistkinje Sonje Kalajić
Sledeći članakSa analize stigla 293 uzorka iz Moravičkog okruga, smanjuje se broj novozaraženih

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here