Todorović podneo predlog o nosiocu priznanja počasni građanin Čačka

9
1855

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović podneo je predlog o dodeli zvanja počasnog građanina Čačka.

On je Skupštini grada predložio da dobitnik ovog prestižnog zvanja bude proslavljeni rok muzičar Borisav Bora Đorđević, dugogodišnji frontmen rok sastava “Riblja čorba“

Smatram da je Bora, kroz svoje bogato stvaralaštvo, naš grad Čačak učinio dobro poznatim u svetu. Zbog toga sam Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja i Skupštini grada predložio baš njega, legendu našeg grada – objavio je Todorović na svom Fejsbuk profilu.

Popularni Bora Čorba rođen je u Čačku 1952. godine. Zvanje počasnog građanina, ukoliko se o tome pozitivno izjasni lokalni parlament, Đorđeviću bi trebalo da bude uručeno na dan Čačka, 18. decembra.

Izvor: Morava info

Prethodni članakEvo kakvo nas vreme očekuje u narednih nekoliko dana
Sledeći članakZbog tehničkih razloga otkazano izvođenje opere “Orfej i Euridika“

9 KOMENTARA

  1. Verujm da ofrlje predlazu i dele Pocasni gradjanin Cacka,mislim da i neznaju kome su dodeljena do sada,da znaju pozivali bi te ljude na proslave grada.

  2. Bora jeste legenda,ali je postao kandidat za nagradu Čačka tek kad je postao „podoban“. Sad kad je ostario i „izgubio oštricu“ i kad je počeo da se“ liže“sa režimom odjednom je postao kandidat za nagradu!? Ne kažem da nije zaslužio ali loš je momenat, posebno za Boru, jer jednog dana kad se raziđe ova „magla“, nagrada će mu biti mrlja u biografiji

    • Misliš da Željko Obradović i Dragan Kićanović nisu zaslužili titulu počasnog građanina? Ja bih rekao da jesu. Na stranu što je imenovanje Tome Grobara skandal ogromnih razmera.

    • Titula počasnog građanina Čačka Tomislavu Nikoliću je dodeljena na insistiranje Velja Ilića i Aca Radojevića. Oni su tada bili glavni gradski šerifi iako nisu zvanično bili na funkcijama u gradu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here