Todorović potvrdio: Visokotehnološka kompanija iz Nemačke stiže u Čačak, za nekoliko meseci zaposliće prvih 20 inženjera

12
2859

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potvrdio je danas da će poznata nemačka kompanija iz oblasti auto industrije graditi fabriku u industrijskoj zoni Preljina.

On je naveo da pregovori sa ovim investitorom traju nekoliko godina i da su predstavnici kompanije, čije ime još nije obelodanjeno, nekoliko puta boravili u Čačku.

Razgovori sa nemačkim investitorom traju veoma dugo, automindustrija je u pitanju, naravno proizvodnja, ali osim što proizvode oni projektuju i plasiraju svoje proizvode. Radi se o visokotehnološkoj firmi, ali još uvek ne mogu da kažem ime te kompanije. Uz ogromnu podršku predsednika republike oni su odabrali Čačak. Ovaj industrijski gigant će graditi na 11 hektara, biće oko 60.000 kvadrata proizvodnog i poslovnog prostora, a gradnja će se odvijati u nekoliko faza. Očekujem da se zaposli oko 800 radnika – izjavio je Milun Todorović.

On je rekao da će nemački investitor u narednih nekoliko meseci otvoriti firmu u Čačku i, kako je istakao, odmah primiti oko 20 inženjera koji će postaviti sistem.

Na jesen se očekuje postavljanje kamena temeljca, a već sledećeg leta prisustvovaćemo otvaranju ove velike fabrike što će značiti mnogo, ne samo za naš grad, već i za čitavu Srbiju, jer je reč o zaista fenomenalnoj kompaniji – zaključio je gradonačelnik Čačka.

Ulaganje u prvoj fazi biće oko 90 miliona evra, ranije je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUz prisustvo ministra sporta Zorana Gajića svečano otvorena “Nova Sokolana“
Sledeći članakSloboda ili ništa: Predavanje o Tanasku Rajiću

12 KOMENTARA

 1. F dijagnoza Doza po običaju već troluje. Ali zato ga i zovu dijagnoza. Ovo je fantastična vest za svakog građanina Čačka.

 2. Vidim da „stručnjaci“ smatraju da je dobro da nema kineskih kompanija. Onda su Nemci idioti što u stotinama milijardi saradjuju sa Kinom. Kao i sve druge razvijene zemlje. Naši „savetnici“ nikad ne spavaju. Hvala im.

 3. Ovako je najavljivao i Forverk pa od 1000 radnika nema ni pola a sa platama su oborili primanja i kod naših privatnika. O zagađenju nećemo ni govoriti jer naš gradonačelnik je i za Slobodu pričao da ne zagađuje pa se na kraju ispostavilo da zagađuje.

  • Ako mislite na Vorkwerk, skoro su nudili studentima Tehnickog fakulteta praksu, tako da ce se narednih meseci obucavati buduci radnici. Ako nisu zaposlili odmah 1000 radnika ne znaci da nece, ali traze fakultetski obrazovane ljude za odredjene pozicije. O platama ne mogu da komentarisem, jer ne znam nikoga ko radi tamo.

  • U Forverku radi 850 radnika. Najmanja plata radnika u proizvodnji 60000. Moraće da je povećaju ako ne žele da im pređu ljudi u novu firmu. Znači odlična vest za sve Čačane je otvaranje još jedne velike fabtike.

   • Lazete za plate u Forverku i to masno lazete ! Al sta drugo ocekivati od naprednjaka koji 11 godina vec imaju vlast, za tih 11 godina je Srbija jos vise propala toliko o tome.

    • Sram te bilo, nemoj lagati vise ljude ovde. Vredni radnici sa srednjom školom imaju i po 120 hiljada i vise mesecnu platu. Sram te bilo ne vspitani covece.

 4. Evo ja kao diplomirani inženjer mašinstva sam zainteresovan za ovu firmu ako je zaista na višem tehnološkom nivou. Da se spoje dosadašnje iskustvo sa novim tehnologijama, konstrukciji i organizaciji.

 5. Bravo. Samo strani investitori, a pre svega nemački, mogu u Srbiju da donesu visoku tehnologiju. Sreća naša što nam Kinezi nisu došli nego dve nemačke firme. Ovo je vest kojoj bi trebao da se obraduje svaki dobronamerni Čačanin.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here