Transformacija čačanske bolnice u kovid centar trenutno nije opcija

0
1251

ČAČAK – U pet paviljonskih kovid objekata čačanske Opšte bolnice ostalo je još oko 80 slobodnih kreveta, kaže gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je naveo da se proteklih dana najviše radilo na nabavci opreme, a uloženi su, kako je naveo, značajni napori da se Opšta bolnica zadrži u non kovid statusu.

Podestimo, Ministarstvo zdravlja najavljivalo da će bolnica u Čačku postati kovid centar, usled čega bi oko 210.000 građana Moravičkog okruga, u slučaju potrebe, medicinsku negu moralo da potraži u bolnici u Gornjem Milanovcu.

Ministarstvo je pozitivno odgovorilo na sve naše zahteve. Dobili smo osam novih kliničkih respiratora koji su već instalirani, kao i mobilni rendgen. Uveren sam da ćemo novu zgradu bolnice zadržati u non kovid statusu, da bi mogle da se rade sve hitne intervencije koje nemaju veze sa koronom. Za to smo se borili i uspeli smo – rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, bolnica trenutno raspolaže sa 17 kliničkih i četiri mobilna respiratora.

Rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja epidemije dr Mihailo Luković ocenio je bi krajem ove nedelje trebalo da dođe do smanjenja broja inficiranih.

Međutim, veliki probelem predstavljaju studenti koji će se vratiti iz Beograda u Čačak. Zato apelujem i molim sve građane da nose maske, jer tako čuvaju živote svih nas. Zašto da se nose maske? Mnogi od nas nose virus u sebi, a da ne znaju, jer se osećaju dobro. Ali su oni najgori sejači infekcije – naglasio je dr Luković.

Na pitanje novinara, da li bi bolnica u Čačku ipak prešla u Kovid sistem ukoliko dođe do povećanja broja pacijenata u Užicu i Beogradu, dr Luković je odgovorio da to sada nije opcija.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPremijerka Brnabić govorila o slučaju preminule braće Đokić iz Čačka
Sledeći članakBorac raskinuo ugovore sa šestoricom košarkaša

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here