“Tri plus“ kartica zaživela i u Lučanima

0
763

LUČANI – U Lučanima je uručena prva “ponosna” kartica koju je pokrenuo Pokret za decu “Tri plus”, porodici sa troje dece Dragoljuba Rajića iz Guče.

Kartica “Tri plus” omogućuje Dragoljubu i Mariji i njihovoj deci Andrei, Milošu i Lazaru, kao i drugim porodicama sa teritorije Lučana, a koje imaju troje i više dece, brojne finansijske olakšice pri kupovinama ili uslugama mnogih preduzetničkih i privrednih subjekata, koji su se opredelili da pomognu postojeće i podstaknu nove porodice koje žele da imaju više dece.

Skupština opštine Lučani je nedavno donela odluku da pristupi Pokretu za decu “Tri plus” iz Čačka, koji je orjentisan ka brizi o pronatalitetnoj politici i unapređenju roditeljstva u porodicama sa troje i više dece, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Dodeli prve “ponosne” kartice porodici sa troje dece prisustvovao je osnivač i član Upravnog odbora pokreta Vladica Gavrilović, koji je rekao da projekat “Tri plus” ima za cilj da pomogne, osnaži i pohvali mnogodetne srpske porodice, jer je to jedini način da se održi srpska nacija.

Bela kuga kao nevidljivi neprijatelj sve više uzima svoj danak, pa je izvesno da ako se nastavi nedovoljna briga o rađanju, Srbi će ubrzo biti manjinski narod. Trenutno u Srbiji ima oko 138.000 porodica sa troje i više dece, a neophodno nam je šest puta više, dakle 800.000 takvih porodica da bi opstali kao narod na ovom nivou – naglasio je on.

Gavrilović je naveo i da je za opstanak i odbranu naše zemlje kroz ratove, svoje živote dalo 4.000.000 Srba, a da u ovom vremenu, najvažnija borba za opstanak zemlje, koju moramo svi zajedno da vodimo jeste podsticaj rađanja.

Zamenik predsednika Opštine, Miloš Jovičić, koji je uručio prvu “ponosnu” karticu, a koji je otac troje dece, istakao je zahvalnost Pokretu “Tri plus” koji intenzivno realizuje ideju pomoći porodicama sa troje i više dece, a kojih u opštini Lučani, poslednjih godina ima sve više.

On je izrazio veliku zahvalnost i samim roditeljima koji su se opredelili za veći broj dece i rekao da su oni najponosniji i najodgovorniji deo društva koji nosi najveći teret opstanka srpskog naroda.

Zahvalnost je uputio i svim odgovornim preduzetnicima koji su se opredelili da učestvuju u pokretu “Tri plus” i uputio poziv ostalim privrednim subjektima da se pridruže.

Podelom ovih kartica opština Lučani nastavlja strategijsko opredeljenje podsticanja rađanja i stvaranja boljih uslova za život i razvoj dece u našoj opštini – rekao je Jovičić.

Porodice sa troje i više dece mogu se prijaviti i preuzeti karticu u Opštinskoj upravi Lučani, Ivani Kovačević Ilić u kancelariji broj 7, a sve informacije se mogu dobiti i putem broja telefona 515-06-07.

Izvor: MNA

Prethodni članakU oktobru ponovo na repertoaru predstave Gradskog pozorišta Čačak
Sledeći članakUhapšen u Ivanjici zbog šverca 2.342 paklice cigareta

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here