Tri poznata kardiologa dolaziće u čačansku bolnicu da obavljaju besplatne preglede

9
8644

ČAČAK – Od 25. februara, kada je zamenjena cev na skeneru u angio sali, u čačanskoj bolnici urađeno je 165 koronarografija, odnosno snimanja srčanih krvnih sudova, izjavio je direktor ove zdravstvene ustanove dr Dejan Dabić.

Prema njegovim rečima, kod 48 pacijenata obavljeno je proširivanje mesta suženja na krvnim sudovima, čime je preveniran infarkt srčanog mišića.

U tom periodu kod 11 pacijenata koji su imali akutni infarkt miokarda urađena je intervencija koja im je spasla život – naveo je dr Dabić.

On je izrazio zahvalnost doktorima Draganu Sagiću i Branku Petroviću iz Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje“, kao i doktorki Radi Vučić iz Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, koji dolaze u Čačak i rade u angio sali.

Doktor Dabić je naglasio da je gorući problem Opšte bolnice u Čačku upravo sa supspecijalistima kardiologije, najavivši da će poznati čačanski i kardiolozi iz regiona – dr Krupniković, dr Kitanović i dr Strugarević iz Gornjeg Milanovca, koji već niz godina imaju privatnu praksu, za početak jednom mesečno obavljati besplatne preglede pacijenata i ultrazvuk srca na internom odeljenju bolnice.

Mi smo konstantno u potrazi za specijalistima koji su deficitarni. U nekim smo pregovorima i nadamo se da će se neki od njih javiti – kaže dr Dejan Dabić.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Del Systems“ donirao stolice i klupe za odeljenje radiologije čačanske bolnice
Sledeći članakPredstavljanje knjige “Žene u okupiranoj Srbiji“ u Istorijskom arhivu

9 KOMENTARA

  1. Lekari su uvek bili zasticeni I u povlascenom polozaju nikada I pre ove najezde privatne prakse gde deru ljude cenama usluga mogao SI doci do njh preko veze Ili davanja para u djepove belih mantilla
    Uz veliko postovanje Malo broja lekara Koji su svoj poslao obavljali casno I posteno u skadu sa zakletvom Koju su polagali me

  2. Od kako je pocela korona , lekari ( nekih specijalnosti ) u privatnom sektoru su bolje zaradjivali nego u Nemackoj. U bolnici ni kardiologa, ni gastroenterologa, slicno sa ortopedima, urolozima…Naplacali smo se ovih godina samo tako. Njih nije bilo briga sto ih je pozvao dr Sretenovic da pomognu kolegama koji su u kovidu i na ostalim odeljenjima bili angazovani. Samo novac i samo novac. I sad nam nude jedan dan u mesecu besplatno preglede, Pa u toj bolnici su ti isti lekari stekli neku praksu, upoznali pacijente koji idu posle kod njih privatno, naravno ako su u mogucnosti. Bas im hvala, Hipokrat je verovatno bio najbogatiji covek na planeti. Hvala vam do neba za toliko angazovanje i napor, gospodo doktori.

  3. I ja imam 65 god idem De mi odgovara platim privatno završim posao niko nikom nemoze da da mladost nije sve crno mi smo proklet narod zalihe je onima koi imaju 80 i preko da umru nego meni

  4. Pa kada da stignemo na red kada su ili na bolovanju ili na odmoru(imaji po 30-35 radnih dana odmora,da rade kod privatnika imali bi 20),nikada nema termina.Na ovoliki grad nigde doktora i kod privatnih se čeka od 10-20 dana,a ljudi sve bolesniji

    • Odmori su im neiskorišćeni iz 2020. i 2021.godine, a kod privatnika mozda ne bi imali veći odmor , ali ni dežurstva vikendima, noću i praznicima. Ne bi dobili ni raspored u kovidu bez obzira što su po specijalnosti hirurzi, a ne infektolozi. Primanja bi im bila veća za manji obim posla… Termina ima za celo radno vreme, ali su popunjeni. Za nedovoljan broj lekara pitajte rukovodstvo i ministarstvo zadnje dve-tri decenije. Zar lekari treba da ne idu ni kući, ni na odmor, pa dokle izdrže …

  5. Pa mi nemamo specijalistu u bolnici za bilo koju bolest. A i ako ima do njega je teško doći,jer im se ne zna nikakav red. Ni kad rade ni kad ne rade. A sad se svi vade na koronu. Ali šta da radimo, moramo da trpimo. A privatnici su posebna priča.

  6. I šta da radimo mi pacijenti sa tri doktora mesečno? Klasičan bezobrazluk. Znate li koliko ima srčanih bolesnika u Čačku? Ja sam se sit naplaćao jednom od ove trojice doktora. A penzioner sam. Znači ako nema redovnih kardiologa u bolnici, zatvorimo je. Da znamo da nemamo bolnicu. Pošto nemamo ni ostalih specijalista. A u p.m.. Koji je pametnjaković ovo smislio? Bruka za grad. A i za doktore.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here