Poslovno-tržni centar “Big Čačak“ gradi se na prostoru bivših fabrika “PKS Lateks“ i “Prvi maj“

25
7729

ČAČAK – Na lokaciji nekadašnjih fabrika “Prvi maj“ i “PKS Lateks“ gradiće se poslovno-tržni centar “Big Čačak“.

Poslovni centar biće lociran istočno od gradskog centra, u direktnom je kontaktu sa desnom obalom reke Zapadne Morave, a čini ga deo kompleksa nekadašnje fabrike “PKS Lateks“ i “Prvi maj“. Omeđen je saobraćajnicama po obodu, odbrambenim nasipom reke Zapadne Morave i regulisanim koritom Lozničke reke.

Kompleks će imati površinu od preko 50.000 kvadratnih metara.

Gradska uprava za urbanizam objavila je poziv za javnu prezentaciju ovog projekta, koja će trajati do 26. avgusta u prostorijama ove uprave, svakog radnog dana od 8 do 14 sati, uz prisustvo predstavnika stručne službe, u centralnom holu zgrade Grada i na sajtu grada Čačka www.cacak.org.rs.

Pozivaju se sva zainteresovana fizička i pravna lica da u toku javne prezentacije izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave stručnoj službi Gradske uprave za urbanizam grada Čačka, na šalter broj 11, pisarnice grada Čačka ili putem pošte najkasnije do 26. avgusta 2022. godine. Za davanje obaveštenja o sadržaju javne prezentacije ovlašćene su službena lica, Zorica Ničić, diplomirani prostorni planer, i Dejan Bošković, diplomirani inženjer arhitekture, u prostorijama Gradske uprave za urbanizam grada Čačka, svakog radnog dana od 8-14 sati, kancelarije broj 9 i 10 – kontakt telefon 309 -127 – navodi se u pozivu Gradske uprave za urbanizam.

Podnosilac zahteva za izdavanje potvrde na urbanistički projekat je “CEE BIG Menagment“ Beograd.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSuprug nastradale radnice “MB – Namenska“: Iza pokojnog direktora stoji 21 grobnica
Sledeći članakOdređen raspored utakmica na humanitarnom turniru u hali kraj Morave

25 KOMENTARA

 1. Nekoliko nedoumica,
  Ulica Nikole Tesle mora biti proširena, priobalni pojas reke Morave srediti,zaštitni bedem regulisati u biciklističku i pešačku stazu od hale Borac do mosta na kružnom putu. Regulacija ulice Sime Sarage(proširenje ,signalizacija, trotoari)Poznajući prilike gde je veliki tržni centar tu će se kasnije i graditi zgrade.
  Neka se pravi,nego prvo osnovni uslovi da se ispune.

 2. Nisam pala sa marsa,onaj ko ima pare ne znaci da ima i stila, ukusa, i skole za prostorno pla igranje grada,a isti je poceo da se mnogo oseca od stručnjaka koji izdaju građevinske dozvole po političkoj liniji na svakom cosku, kad posle kise budemo isli po fekalijama nece nam niko prici!

 3. Jelena, ti kao da si pala sa Marsa. Ko određuje šta će da se gradi, pa određuje onaj koji ima para i ko hoće da uloži novac. Grad određuje samo lokaciju šta gde može da se pravi

 4. Grad velicine Cacka i treba da ima jedan ozbiljan trzni centar, zasto da nema?! Sto seljaci s lovom da idu u Beograd da kupuju firmiranu garderobu?!

 5. Bolle da su tu napravili kompleks zatvorenih bazena i za decu i za odrasle, a ne prodavnice, ko određuje u ovom gradu sta da se gradi, ima li neko da se pita ovde od sugrađana sta nam treba?

  • Ova parcela je privatno vlasništvo i vlasnik na njoj ima pravo da pravi šta hoće. Samoupravljanje je davno prošlo. Zatvoreni bazen će biti u centru grada kao što i treba. Na najboljoj mogućoj lokaciji pored tri škole.

   • Bleki zasto vi iskompleksirani nepismeni botovi po svaku cenu zelite da unistite institut koji je poznat u celoj evropi… pa naravno jer je ustanova sa istorijom i sa doktorima nauka koji nisu kupili diplome…cuti muko i uzivaj u sendvicu.

    • Institut ostaje, nemojte lupetati i obmanjivati javnost. Samo će biti uzet deo parcele na kojoj je deo ogledng polja. Inače ta parcela i nije u vlasništvu Instituta nego države.

 6. Sto jos niko nije odgovarao zbog vatre u PKS Lateksu koje je imalo katastrofalne posledice po zdravlje Cacana? Koga to Policija stiti!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here