U Srbiji od utorka počinje vakcinacija trećom dozom

4
810

Vakcinacija protiv koronavirusa trećom dozom u Srbiji počinje u utorak, najavila je za RTS članica Kriznog štaba i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević navela je gostujući u Dnevniku 2 da su prve grupe za vakcinaciju oni koji imaju smanjeni imuni odgovor.

To su pre svega osobe sa različitim imunodeficijetnim stanjima, znači osobe na hemodijalizi, oni kojima su transplantirani organi koji su trenutno na imunosupresivnoj terapiji recimo kod karcinoma različite hemoterapije. Zatim to su osobe starije od 70 godina, osobe koje se nalaze u ustanovama socijalne zaštite, pre svega u gerontološkim centrima. To su i zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, ali i kategorija putnika u međunarodnom saobraćaju – navodi Kisić Tepavčevićeva.

Dodaje da treću dozu na lični zahtev mogu primiti i svi građani kojima je prošlo više od šest meseci od primanja druge doze vakcine.

Ništa nije obavezno, ovo su preporuke pre svega za one koji su najugroženiji bilo zbog oboljenja koje imaju bilo zbog prirode svog posla, ali moguća je i za sve ostale građane kada je prošlo više od šest meseci od druge vakcine – objašnjava Kisić Tepavčević.

Izvor: RTS

Prethodni članakEtikete, stereotipi i predrasude Romima kompliku život u vode u razne oblike diskriminacije
Sledeći članakPet firmi traže devet radnika za posao u Čačku

4 KOMENTARA

  1. Lelica vas sve gleda i slusa i divi se vasoj sklonosti prema ovcarstvu. Samo ta zloba i mrznja, od vas bi i ovce pobegle. Samo vas DELTA hoce! Jeste li odlucile kojom trecom se vas semeniti, pardon, spricati?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here