U subotu i nedelju “Festival zdravog duha“ u Ovčarsko-kablarskoj klisuri

0
555

ČAČAK – Narednog vikenda u Ovčarsko-kablarskoj klisuri biće održan treći po redu “Festival zdravog duha“ koji će, prema rečima organizatora, okupiti više od 600 zaljubljenika u prirodu i sport iz Srbije, država u okruženju kao i sa svih kontinenata.

Foto: Duško Radišić Lejča

Otvaranje festivala zakazano je za subotu, 24. jun u 9 sati, u centru Ovčar Banje.

“Festival zdravog duha“ je međunarodna – interkontinentalna sportsko-turistička manifestacija čiji su ciljevi podsticanje i promocija zdravog načina života u ambijentu sa bogatim kulturnom-istorijskim značenjem.

Iz godine u godinu sve više takmičara, ljubitelja sporta i druženja, u divnoj prirodi kakvu ima Ovčarsko- kablarska klisura, sa radošću dolaze na festival koji pored takmičarskih disciplina ima i bogat zabavni sadržaj – kaže organizator manifestacije Ivan Čvrkić i dodaje da učesnicima, inače velikim entuzijastima, nije teško da pređu stotine i hiljade kilometara kako bi u sportskom duhu uživali u prelepom ambijentu.

Dvodnevna manifestacija počeće u subotu, 24. juna, u 9.15 “Trkom prvaka“, odnosno takmičenjem najmlađih učesnika predškolskog uzrasta, a zvanično otvaranje festivala biće u 9.30.

Atletska trka “4. Mala sveta gora“ planirana je u 10 sati i odvijaće se u tri takmičarske kategorije: 5, 10 i 21 kilometar, a proglašenje najboljih biće u 13.30.

Celodnevno druženje upotpuniće jednočasovno predstavljanje veština džudoa, sa početkom od 16 sati, kao i koncert domaće pop i rok muzike u izvođenju grupe “Vesele 80-te“, koji će na pozornici amfiteatra u Ovčar Banji početi u 17.45. Muzičko veče nastaviće se tzv. “Kućnom muzikom“ za koju je zadužen DJ Shomy.

Drugi dan festivalskog druženja sa početkom u 9 sati obeležiće planinska trka “3. OK Trip trail“ u deonicama od 4, 12 i 21 kilometar, a događaj “Multimix sport“ (triatlon i akvatlon) zakazana je za 11 sati.

Od 13 sati slede proglašenja pobednika drugog takmičarskog dana, a od 14.30 prisutni će uživati uz “muziku za sve“ do 17.30, kada je planirano zatvaranje ovogodišnjeg “Festivala zdravog duha“.

Organizator manifestacije je Udruženje Čačana u Čačku, generalni pokrovitelj je čačanska firma “Bin metal“, uz podršku grada Čačka i Turističke organizacije Čačka.

Prethodni članakDanas najtopliji dan ove godine, sutra veliki pad temperature i obilne padavine
Sledeći članakNovi most na putu Mrčajevci – Mršinci neće moći da bude izgrađen za manje od godinu i po dana

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here