Ubici Miloša Mileusnića povećana kazna, na robiji će ostati pet godina duže

1
1166
Foto: Printscreen/Instagram

ČAČAK – Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina kaznu zatvora Neđeljku Đuroviću, koji je prvostepenom presudom bio osuđen na 30 godina zatvora zbog toga što je 27. januara 2019. u Beogradu, na podmukao način ubio studenta iz Čačka Miloša Mileusnića.

Ubica s Fejsbuka, kako je prozvan, kako je utvrđeno, studenta kog nije poznavao ubio je tako što mu je prišao u mraku kada je izlazio iz zgrade i nije se nadao napadu, pa nije mogao ni da pruži otpor i tri puta ga ubo nožem.

Nakon održane sednice veća, Apelacioni sud je doneo presudu kojom je, usvajanjem žalbi Višeg javnog tužioca u Beogradu, preinacio prvostepenu presudu, u pogledu odluke o kazni i Neđeljka Đurovića, zbog izvršenja krivicnog dela teško ubistvo, osudio na kaznu zatvora u trajanju od 35 godina. U preostalom, delu prvostepena presuda je potvrdena – saopštio je Apelacioni sud u Beogradu.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o kazni, kako se navdi, osnovano je žalbom Višeg javnog tužioca u Beogradu ukazano da je kazna na koju je okrivljenog osudio prvostepeni sud neadekvatno odmerena.

Iz tog razloga je Apelacioni sud, dajući pravilan značaj utvrđenim olakšavajućim okolnostima na strani okrivljenog, a istovremeno ceneći i sve okolnosti konkretnog slučaja, prvostepenu presudu u tom delu preinačio i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 35 godina nalazeći da je ovako odmerena kazna srazmerna težini izvršenog krivičnog dela i stepenu krivice okrivljenog – navodi se u odluci suda.

Izvor: Kurir

Prethodni članakKadeti Borca dobili protivnika u polufinalu prvenstva Srbije
Sledeći članakPrijatelji i kolege prerano preminulog Dejana Vučićevića Vučka organizuju koncert u njegovu čast

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here