Učesnici Sportskih igara mladih i mališani iz vrtića “Neven“ posadili stabla u Parku mladosti

1
272

ČAČAK – Karavan radosti i prijateljstva “Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“ ove godine krenuće iz Čačka, u petak 11. marta. Dečaci i devojčice uzrasta od sedam do 15 godina, svoje sportsko umeće pokazaće na terenima SC “Mladost“.

Deca Čačka, iz godine u godinu pokazuju sve veće interesovanje, tako da se svi nadaju da će ove godine broj dece premašiti 2.000, koliko ih je učestvovalo prošle godine.

“Dunav osiguranje Sportske igre mladih“ i deca Čačka slave jubilej od pet godina druženja. Kako se ove godine u okviru igara realizuje ekološka radionica, u okviru akcije “Zero – west – budi deo igre – čuvamo našu planetu“, na kojoj se deci ukazuje na značaj reciklaže, ali i koliko su ugrožena “pluća planete”, danas su u Parku mladosti u okviru SC “Mladost“, na inicijativu Ivane Vukajlović, koordinatorke SIM, uz podršku Grada Čačka i JKP “Gradsko zelenilo“, posađena su stabala kuglaste katalpe. Na ovaj način simbolično je obeležen mali jubilej – naveli su organizatori.

Prethodnih godina učesnici “Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“ iz Čačka ostavili su lep utisak na svim takmičenjima na kojima su se pojavili i to, ne samo svojim sportskim talentima, već i poštovanjem protivnika i druženjem sa decom iz zemalja učesnica SIM, iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Čast da zasade sadnice imali su Sara Đunisijević (tenis), ekipa basketaša “Mambe“, ženska ekipa OK Borac, Nađa Paunović (atletika), kao i deca iz vrtića “Neven“.

Grad Čačak, SC “Mladost“ i Čačanski sportski savez i ove godine podržali su organizaciju ovog najvećeg, najmasovnijeg i najznačajnijeg događaja amaterskog sporta u Evropi. Zainteresovani za učešće na Igrama mogu se prijaviti u svojim klubovima, školama i elektronskim putem na sajtu www.igremladih.rs

Prethodni članakKon: Raspravljaćemo o popuštanju mera
Sledeći članakU Čačku svaka deseta testirana osoba ima koronu

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here