Usvojen predlog programa energetske efiksnosti u Čačku za naredne tri godine

3
1018

ČAČAK – Na sednici Gradskog veća utvrđen je predlog programa energetske efikasnosti za grad Čačak u periodu od 2022. do 2024. godine.

Kako je istaknuto na sednici, elaborat o pospešivanju energetske efikasnosti u gradu u naredne tri godine prvi put se našao pred gradskim većnicima, a on predviđa mogućnost da grad Čačak iz različitih izvora finansiranja prihoduje 650 miliona evra za programe energetske efikasnosti.

Elaboratom je predviđeno da Grad Čačak, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, ministarstva i različiti donatori učestvovaće u ovim programima u naredne tri godine. Prvi program je već raspisan i očekujem da tokom februara grad dobije određena stredstva od Ministarstva rudarstva i energetike – izjavio je gradonačelnik Milun Todorović.

Gradsko veće usvojilo je predlog da budžetski fond za ekologiju ove godine bude 78 miliona dinara.

Od toga će oko 15 miliona biti opredeljeno za energetsku efikasnost, a pet miliona za sadnju novih zelenih površina, novih stabala drveća. Prošle godine zasadili smo oko 3.000 novih stabala na teritoriji grada Čačka, uglavnom iz gradskog budžeta, ali i uz pomoć “Srbijašuma“, kao i donacijom kompanije “P…S… Fashion“ – naveo je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakAkademija Oxford organizuje pripremnu nastavu za polaganje male mature
Sledeći članakBez smrtnih ishoda na kovid odeljenju, više otpusta nego prijema

3 KOMENTARA

  1. A što onda odbiste Bisenićeve amandmane na prošli budžet kada je on sve ovo tada predložio. I sada se kao hvalite sa tim samo što kasnimo godinu dana.Resavska škola.

  2. Jel to kao prošle godine pa narod izvisio za subvencije? Solite nam pamet a potrovasmo se od vazduha, evo već 3 zima kako se baš primećuje. Društvene mreže nam se smeju, ceo svet nam se smeje. Milune, ovo je strašno šta si dozvolio i kakvim gradom rukovodiš.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here