Vanja Udovičić položio kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale Ekonomske škole (FOTO)

14
1633

ČAČAK – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Čačka Milun Todorović položili su danas kamen temeljac za fiskulturnu salu za Ekonomsku školu i salu za kontaktne sportove.

Ova dvorana biće izgrađena na lokaciji između Sokolane i zgrade Prekršajnog suda.

Udovičić je istakao da je Čačak grad sportskih šampiona, izrazivši veliko zadovoljstvo što se realizuje, kako je rekao, kapitalan projekat, kojim će karatisti dobiti “svoju kuću“, a srednjoškolci reprezentativnu salu.

Karatisti su proneli slavu grada Čačka u proteklim godinama, ali i ostali sportisti iz borilačkih sportova. Oni će sada dobiti svoju kuću. Takoreći, grad Čačak će biti primer ostalim gradovima na koji način treba da se vodi računa o bazičnom sportu. A podsetiću vas, prošle godine su rekonstruisali atletski stadion i na taj način dali ogroman podstrek i značaj bazičnom sportu i atletici, a evo sada i borilačkim sportovima. Sportovima koji nemaju toliko medjske pažnje i nisu toliko u medijima popularni, a za našu zemlju donose izuzetne rezultate – rekao je ministar Udovičić.

Gradonačelnik Milun Todorović zahvalio je ministru Udovičiću, ali i celoj republičkoj vlasti, na podršci za realizaciju kapitalnih projekata, naročito iz oblasti infrastrukture. Todorović je istakao da je ova investicija vredna 167 miliona dinara i rekao da očekuje da će sale biti završene i spremne za učenike i karatiste do početka naredne školske godine.

Objekat koji krećemo danas da gradimo biće završen u narednih 200 kalendarskih dana. Molili smo izvođače da to bude gotovo do kraja avgusta, da opremimo fiskulturnu salu i da već prvog septembra ova divna deca, učenici srednje ekonomske škole, koji su sada treći razred, u svoj četvrti, završni razred, krenu u novoj fiskulturnoj sali. Takođe, po završetku izgradnje fiskulturne sale, naša Sokolana koja je stara 112 godina, dobiće novi sadržaj, jer će biti predvorena u Muzej košarke u okviru programa “Čačak – prestonica kulture Srbije 2023. godine“ – rekao je Todorović.

Ministar Udovičić posetio je danas i OŠ “Milica Pavlović“, gde je učenicima i nastavnom kadru uručio sportske rekvizite za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPacijent iz Čačka prebačen u specijalizovanu kovid bolnicu u Kruševcu
Sledeći članakPrimarijus dr Dejan Dabić novi v.d. direktor Opšte bolnice u Čačku

14 KOMENTARA

  1. Ovo je privremeni ministar sporta u privremenoj Vladi Srbije koji učestvuje u funkcionerskoj kampanji novcem građana koristeći i decu u te svrhe.

  2. Milune ko ce na robiju zbog gasenja FK Borac i ostavljenog duga od 3 miliona evra sta poreskoj upravi sta potrazivacima !!!?

  3. Prvo završi Milune šta si obećao, dosta više sa obećanjima i temeljima. Nismo naivni, gledajući te svih ovih godina. Unazadio si grad i izneverio građane.

  4. Podelimo par lopti i položen još jedan u nizu kamen temeljaca sa neizvesnom realizacijom. Gde su dela? Do kada prazne priče? Izađite iz vremena komunizma sa tim forama.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here