Važne izmene u tehničkim pregledima: Produžen rok da se isprave nedostaci

0
628

Izmene Pravilnika o tehničkom pregledu vozila stupile su na snagu 4. juna. Kako prenosi N1, one donose manje gužve i čekanja, a kad se vozilo vrati kao tehnički neispravno rok da se ti nedostaci isprave je produžen sa tri na sedam radnih dana.

Najveći broj izmena odnosi se na preciziranje poslovanja preduzetnika koji se bave tehničkim pregledima.

Saobraćajni inženjer Nikola Novaković kaže da je jedna od promena da je omogućeno istovremeno obavljanje tehničkog pregleda.

Dva i više vozila sada može na pregled. To su dobre pogodnosti, možemo da povećamo kapacitet tehničkog pregleda, možemo više vozila uraditi u toku dana, smanjujemo troškove vlasnicima, ne moramo da gradimo nove objekte. Glavni nedostatak je to što tehnički pregled jednog vozila moraju raditi dva kontrolora, što znači da, ako se radi u isto vreme, potrebna su četiri – kaže Novaković.

Prema njegovim rečima, oprema koja se koristi za jedan tehnički može da se koristi za više pregleda istovremeno:

Glavni problem su radnici, imamo deficit sa kontrolorima, kontrolori su traženi.

Izmenom pravilnika, kaže on za N1, produžen je i rok ponovnog tehničkog pregleda – sa tri na sedam dana.

Stranka je morala u roku od tri dana da otkloni sve neispravnosti na vozilu i dođe na novi tehnički, a produžavanjem ovog roka na sedam radnih dana je omogućeno da stranka popravi vozilo i izbegnemo mogućnost da to ne stigne i mora da obavi tehnički pregled ispočetka, odnosno da im dupliramo troškove – navodi.

Izmena ima i za vozila namenjena za poljoprivredne radove.

Njima je omogućeno da, ako se vozila prvi put registruju u Srbiji, a starija su od 10 godina, ne moraju da imaju dokaz o ispitivanju vozila, što nije slučaj sa ostalim vozilima – kaže Novaković.

Izvor: N1

Prethodni članakRadojević: Zatvoreni bazen ne treba da se gradi pored Instituta, po cenu da nikada ne bude izgrađen
Sledeći članakBande maloletnika terorišu gradske kvartove

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here