Veliki priliv pacijenata: Osim grudnog, i palijativni paviljon čačanske bolnice pretvoren u kovid odeljenje

7
2750

ČAČAK – Na kovid odeljenju čačanske Opšte bolnice trenutno je hospitalizovano 27 pacijenata, od kojih je jedan priključen na respirator i životno je ugrožen, potvrđeno je jutros agenciji MNA u toj zdravstvenoj ustanovi.

Poslednjih nekoliko danas zabeležen je nagli broj prijema građana u bolnicu kod kojih je potvrđen COVID-19 ili postoji sumnja na ovaj virus.

Pacijenti su protekle dve nedelje primani na grudno koje je pretvoreno u kovod odeljenje.

Kako se iz dana u dan povećava broj pacijenata, prijemi su počeli i u delu palijativne nege.

Građanima je upućen apel da se prvo jave u ustanove primarne zdravstvene zaštite, odnosno ambulantu pri Domu zdravlja, a ne da odmah dolaze u bolnicu.

Izvor: MNA

Prethodni članakŠteta pričinjena na oko 1.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, najmanja na području Čačka
Sledeći članakDeo teritorije Čačka u ponedeljak i utorak ostaje bez struje

7 KOMENTARA

  1. Sve je pocelo od utakmice …izbori…sve je dozvoljeno.U bolnici je vanredno,a zbog lose vlasti i rezimskog kriznog staba smo ovde.Pacijenti nece moci da se lece jer je predsednik i SNS hteo izbore i da kaze da je pobedio COVID.Zasto su i dalje na snazi mere dozvoljenih masovnih okupljanja,prave se rodjendani,zurke,slavlja….A lekarima i sestrama se mase otkazima,sa papirom gde se nije ni potpisao nepostojeci premijer.Narod nije kriv,kriv je nesposoban rezim.A ovo vodi unistenju bolnica i nestajanju zdravstvenog kadra i jos vecoj smrtnosti pacijenata ali od drugih bolesti jer nece imati gde da se prime i lece.A na jesen ….razmislite malo.

  2. I dok se jedan broj zaposlenih u bolnici danonoćno, zadnjom snagom bori sa teškim poslom, veliki broj rentgen tehničara se provodi – navodno na kongresu!
    Šta će nam doneti, videćemo. A ko „slika“ dok se oni provode, kada su već u deficitu?

  3. Od 120 000 gradjana grada Cacka 27 gradjana je primljeno u bolnicu zbog Covida 19 i to je veliki priliv pacijenata, pa koji su onda kapaciteti bolnice ako je ovo veliki priliv. Koliko mozete da primite pacijenata. Jadna je nasa bolnica ako je pri pucanju zbog 30 bolesnika.

    • I bez ovog virusa bolnice su prepune. Sve je iz vremena Tita, ništa novo nije urađeno. A izračunajte samo koliko je bar u Čačku povećan broj stanovnika. Vodite računa o sebi i uradite sve što je u Vašoj moći da ne dođete dole.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here