Velimir Ilić: Narod nije glup, samo je uplašen

2
803

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije, nekadašnji ministar i gradonačelnik Čačka Velimir Ilić, izjavio je u intervjuu za Danas da predsednik države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić “misli da će stvaranjem nove, napuderisane političke organizacije (Narodnog pokreta za državu) da spere sve nepodopštine, sav kriminal i korupciju koji su godinama uništavali Srbiju“.

On je ocenio i da “narod nije glup, već je samo uplašen“.

A SNS pre nego što obuče novo odelo mora da odgovori na mnoga pitanja, a jedno od njih je ko je stvorio Belivuka, čiji je on proizvod, za koga je i šta radio? Mora da se do kraja ispita Jovanjica, ko je uništio EPS i kakva je kumova uloga bila? Da se razjasni ko je šta radio u ovoj Srbiji i u čijem interesu – rekao je Ilić, navodeći da “nema čoveka u SNS da je bio na nekoj funkciji, a da iza njega nije ostao kriminal i čitave uništene institucije“.

Komentarišući ministre iz aktuelne Vlade, Ilić je rekao da nemaju zvanje, već samo kupljene diplome.

Evo Rade Basta, bio je kod mene u obezbeđenju u stranci. Dobar džudista, hteo je da bude dobar policajac, a postade ministar privrede. Bože me sačuvaj, to baš ne mogu da shvatim – rekao je Ilić za Danas.

Za druge ministre kaže da nikada za njih nije čuo, niti da su se bavili nekim ozbiljnijim poslovima.

Dodaje da se nešto čudno dešava u redovima naprednjaka. Podseća da je u Nišu „rat“ između dve struje, a u Čačku između izeđu “AutoČačka“ i Ostoje Mijailovića.

Na konstataciju da je, uprkos svemu, iz SNS otišla samo Zorana Mihajlović, Ilić kaže da ona treba da odgovara za sve što je uradila, a ne da samo ode i kaže „doviđenja“.

Ona treba da odgovara za sve što je radila, a ne samo da kaže ‘doviđenja, ja odoh’. Radovi na izgradnji auto-puta ‘Moravskog koridora’, ‘Koridora 10’ i obilaznice oko Beograda nisu ugovarani preko javnog tendera, već ‘neposrednom pogodbom’ čime je država oštećena za stotine miliona evra. Protiv Zorane sam podneo krivičnu prijavu, jer je izvođaču radova na ‘Koridoru 10’ dvaput uplaćen isti avans od 10 miliona evra. Nije Zorana to sama radila. Tražio sam od tužilaštva da pokrene istragu, ali se do danas ništa nije dogodilo – napominje Ilić.

Izvor: Danas

Prethodni članakSNS Čačak: Zgroženi smo izjavama onih koji su se obradovali informaciji da je Vučić hospitalizovan
Sledeći članak“Prolećni bal“ u Čačku

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here