Više od 100 potencijalnih brucoša učestvovalo na onlajn Danu otvorenih vrata na FTN

0
147

ČAČAK – Više od 100 maturana učestvovalo je u onlajn Danu otvorenih vrata na Fakultet tehničkih nauka (FTN) u Čačku, koji je u subotu po prvi put organizovan na ovakav način zbog epidemije korona virusa.

Svi zainteresovani su mogli da se informišu i upute pitanja u vezi sa studijskim programima, prijemnim ispitom, kao i predstojećim upisom na FTN u Čačku.

Dekan FTN-a u Čačku, Danijela Milošević izjavila je da je namera bila da se budućim studentima približi i predstavi sve ono što ih čeka za nekoliko meseci.

Za manje od 60 dana od statusa maturanata, koji sada imaju, preći će u statusu studenta. FTN na osnovi svoje duge istoje, ima dosta toga da ponudi za buduće studente, tako da smo prezentovali sve ono što je bitno. Tu bih istakla veoma visoku saradnju sa privredom, kao i velikim brojme firmi poput Komtrejda i Vitula, koje dolaze u Čačak i zapošljavaju naše svršene studente – naglasila je Milošević.

Prema njenim rečima, na svakom studijskom programu na FTN su zastupljeni predavači iz privrede.

To su eksperti koji rade u privrednim organizacijama i takođe po Zakonu o visokom obrazovanju imaju mogućnost i pravo da realizuju deo nastave. Za studente to znači da imaju mogućnost da direktno u školskim klupama čuju najnovije aktivnosti i poslovanja koja se odvijaju u okruženju, tako da kada budu diplomirali, zaposle se, direktno iz školske klupe će ući u poznato okruženje odnosno u taj radni proces koji će za njih biti poznat – objasnila je Milošević.

Milošević je rekla da FTN planira da ove godine upiše oko 300 studenta.

Plan je da se 2. jula održi prijemni ispit, a konačna odluka biće doneta u ponedeljak.

Pripremna nastava teče sve vreme nesmetano. U onlajn okruženju studenti od svojih kuća i udaljenih mesta, poput Rogatice, Trebinja, Crne Gore i iz drugih mesta u Srbiji prisustvuju uživo pripremnoj nastavi i spremaju se za taj prijemni ispit – rekla je Milošević.

Tokom današnje manifestacije govorilo se i o studentskom životu, mogućnostima i uslovima za smeštaj u Studentskom domu i drugim važnim temama.

Izvor. MNA

Prethodni članakPre 44 godine juniori Železničara postali prvaci Jugoslavije
Sledeći članakTri autogola opozicije

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here