Više od 200 takmičara nastupilo na Memorijalnom turniru “Nemanja i Zorana“ (FOTO)

0
254

ČAČAK – U sali ustanove “Zračak“, održan je 7. Memorijalni turnir “Nemanja i Zorana“. Turnir je oborio apsolutno sve rekorde posećenosti, pošto je nastupilo preko 200 takmičara iz cele Srbije (Kraljevo, Šabac, Bor, Tutin, Vrnjačka Banja, Leskovac, Kragujevac, Majur, Kruševac, Trstenik, Požega, Ćićevac i naravno Čačak).

Turnir je održan uz sve propisane mere, zbog virusa Kovida 19.

Ogranizator je bio karate klub Nemanja, koji ovim turnirom čuva uspomenu na Nemanju Kojića, po kojem klub i nosi ime, a od pre skoro četiri godine i po njegovoj majsci Zorani, tvorcu kluba.

“Nemanjići“ uvek ističu da ovo nije nimalo lak posao, ne u smislu tehničke organizacije, već one emotivne. Pošto se vodi računa o svakom detalju na turniru, a svaki detalj je vezan za Nemanju i Zoranu.

Samo otvaranje je bilo posebno, nesvakidašnje. Himnu naše zemlje, izvela su akapela, deca iz ovog kluba. A umesto zvaničnog govora za otvaranje, svi takmičari, treneri i sudije su izveli katu, okrenuti ka fotografijama Zorane i Nemanje. U njihovu čast. Gromoglasan aplauz i suze su bile prisutne na skoro svakom licu.

Cilj ovog turnira jeste da se oda počast Nemanji i Zorani, a kako drugačije, nego kroz karate i samu decu koja svojim nastupom na taj dan upravo to i čine.

Turnir je zaista poseban, zna se kada se kaže Memorijal šta znači i ka čemu se teži. Prijatno sam iznenađena i moram reći počastvovana, ovolikim prisustvom takmičara. Zahvalna sam svakom klubu, treneru, sudiji i posebno svakom detetu, koje je nastupilo taj dan, posebno u ovo vreme, kada nas je cela situacija sa virusom poremetila. Mojoj porodici, koja je tu bezuslovno, a mojim Nemanjićima posebno, koji su bili odlični domaćini – kaže Marija Raičković, trener kluba.

Moram da iskažem zahvalnost ustanovi “Zračak“, direktorki Ani Jakovljević i direktoru Đondriću na ustupanju sale, “Aquas“ vodi na sponzorstvu i prijateljstvu.

Kao i svake godine, na takmičenju su dodeljene i nagrade za najmlađeg i najstarijeg učesnika, kao i za najmasovniji klub, u kojem domaćin ne učestvuje:

– Najmlađi takmičar je bio Maksim Marinković (2017.) iz KK Pobednik 032, Čačak,
– Najstariji takmičar je bio Tomislav Kojić (1948.), šampion iz KK Soko Majur, Majur,
– Najmasovniji klub je bio KK Čačak, Čačak, sa 39 takmičara.

Kako i uvek napominjemo, mi smo klub koji ima za cilj da kroz karate, koji nas je spojio, učimo međusobno svakog člana o pravim vrednostima i da naravno, zajedno odrastamo. Moram da istaknem, da sam jako ponosna, što smo turnir sa ovoliko posetilaca od početka do kraja, organizovali isključivo sami, sa malim krugom pravih prijatelja. Taj dan je naš grad bio posećen sa velikim brojem ljudi iz cele Srbije, zahvaljujući upravo turniru KK Nemanja, što nas dodatno čini posebnim i ponosnim, čini nas pravim timom.

Turnir je imao i još jedan zadatak, da pomogne i prijatelju iz KK Reikon, koji je nedavno ostao bez krova nad glavom sa svojom porodicom, gde su učesnici i posetioci, mogli da novčano doniraju pomoć koja će biti uplaćena porodici Jakovljević na račun.

KK Nemanja je klub koji postoji već 18 godina, koji broji sada oko 50 članova, kako aktivnih takmičara, tako i rekreativaca. Klub je koji ima dušu i, kako kažu svi koji ih vide, čine jednu porodicu. Iznedrio je osvajače svetskih, evropskih, balkanskih i državnih prvenstava. I preprodio mnoge, ne tako lepe stvari, ali su opstali i izborili za sebe, svoje mesto i prepoznatljivost. Važe za jedan od kvalitetnijih klubova, klubova gde se vrednuju prave stvari, a deca usmeravaju na pravi put i prave vrednosti.

Kao i uvek, moram napomenuti, da svaki trening, aktivnost, rezultat, posvećujem svom treneru Zorani, a to uspevam zahvaljujući mojim Nemanjićima, koji mi daju snagu i vetar u leđa, svojim prisustvom i voljom za rad, hvala im! Nadam se da je trener Zorana ponosna i da ime Nemanja predstavljamo na najbolji mogući način – završava Marija Raičković, trener karate kluba Nemanja.

Izvor: KK Nemanja

Prethodni članakKovid propusnice će važiti samo nekoliko sati u toku dana
Sledeći članak“Tetra Pak“ traži dva radnika za posao u Gornjem Milanovcu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here