Vučić: Ispunili smo sve ekološke zahteve, dalje je sve isključivo politika

4
207

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom najave nastavka protesta, da je vlast ispunila sve ekološke zahteve koje je dobila, a da su svi budući zahtevi isključivo politički, i da to svi znaju.

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Mi smo zahteve ispunili. Slušao sam narod, i narod u Gornjim Nedeljicama koji su direktno ugroženi. A šta kažu političari, za to nisam zainteresovan – rekao je Vučić nakon polaganja kamena temeljca za novu fabriku u Novom Sadu.

Vučić je dodao da je prihvatio i one zahteve koje je smatrao političkim hirovima, poput pitanja takse i perioda za ponavljanje referenduma.

Sad i to nije dovoljno? To samo pokazuje kakav politički nos sam imao i to je ono što sam jasno rekao u sredu, kada sam se obratio javnosti – rekao je on.

Vučić kaže da nema problem s tim da prizna politički poraz jer to je kako je rekao, uobičajeno u svim demokratijama sveta.

Vučić je rekao da su u pravu hrvatski mediji koji su naveli da je vraćanjem zakona o eksproprijaciji i najavljenim izmenama zakona o referendumu priznao poraz posle masovnih građanskih protesta u Srbiji.

Nemam ništa protiv toga. Moja sujeta nije kao kod drugih političara koji svoje poraze ne umeju da priznaju. Priznao sam poraz kad sam gubio sa 1.000 ili 2.000 glasova razlike. Biti poražen u politici nije ništa strašno. Važno je da ja ne porazim građane – rekao je Vučić.

Izvor: Beta

Prethodni članakEkološki ustanak pozvao na blokade u subotu, i Čačak među gradovima u kojima će biti organizovane
Sledeći članakJuče više prijema nego otpusta sa kovid odeljenja, dvoje na respiratoru

4 KOMENTARA

  1. Svaki normalan čovek mora da poželi da vidi Pink posle Vučića, Marića sa Hepija , Dragana J Vučićevića i svih onih sa Pinka i Hepi. Kako je živeti sa političkim penzionerima Šešeljom, Palmom, Dačićem i Čankom. Ko sve treba da ide u zatvor a kome treba da se oduzme imovina. Pravna država je moguća i u Srbiji. Dolaze izbori.

  2. Bez brige Vučić Aleksandre Ne beri brigu zbog ove boranije, koja se pojavila. Samo je ištrkljalla. Onako bez veze, ne može se koristiti. Glavu gore i nastavi sa radom. Želim ti dobro zdravlje.

  3. Obećano nije isto što i pravno validno. Ne lažite i ne pretite ovom narodu. Otimanje zemlje našem čoveku podjednako je isti teror vlasti koja traje godinama. Nećemo stati, imamo pravo, dosta više sa nezrelošću, lažni demokrato.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here