Vučić u Ivanjici: Golija će biti nova Jahorina

10
830
Foto: MNA/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

IVANJICA – Posetom porodične firme za proizvodnju sadnica, otkup i preradu jagodičastog voća „Floriva“ kod Ivanjice, predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas posetu Moravičkom okrugu.

Vučića su dočekali vlasnici firme i zaposleni, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović, predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović…

On je najavio da će država uložiti značajan novac u obnovu lokalnih i regionalnih puteva na teritoriji opština Ivanjica, Arilje, Požega i Kosjerić.

Koliko vidim, putevi su vam sve – rekao je Vučić tokom obilaska porodične firme za proizvodnju sadnica, otkup i preradu jagodičastog voća „Floriva“ u selu Radaljevo kod Ivanjice.

Vučić je dodao da je njegov posao da razgovara sa svim građanima i da ni ne zna, kada mu neko prilazi na ulici, za koga je taj politički opredeljen.

Daćemo značajne pare, najveće pare do sad za Ivanjicu, ali moramo da vidimo i za Arilje, Požegu i Kosjerić, za sve čitiri opšitne, da popravimo lokalne i regionalne puteve – rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da će danas obići i Goliju koja je turistički sve interesantnija, kako bi video da li država može tu nešto da pomogne i uloži.

Vučić je podsetio da će kroz Ivanjicu proći autoput ka Crnoj Gori i dodao da je deonica Ivanjica – Sjenica najteža deonica, teža od deonice Duga Poljana – Boljare na granici sa Crnom Gorom.

Sada se mučimo sa gradnjom tunela Munjino brdo (na deonici Preljina – Požega), zbog komplikovane geodezija u tunelu – naveo je Vučić.

Predsednik Asocijacije proizvodaca malina i kupina u Srbiji Dobrivoje Radović Vučiću je uručio zahvalnicu u ime malinara zato što je, kako je rekao, država ispunila sve što je obećala malinarima.

Radović je kazao da je Ivanjica dobila 250 traktora sa mehanizacijom, mineralno đubrivo i drugo.

Predsednik je uzvratio da zna da posao sa malinama nije lak, i da malinari nikad nisu zadovoljni cenom, ali da je ona sada takva da bi bilo sramota reći da nije dobra cena maline.

Priznao je da kada je bio mlađi, nikako nije voleo da jede maline, ali da ih je sa godinama zavoleo, te da bi sada „samo njih jeo“.

Što bi rekli, svako je u mladosti bio levičar, a posle je postao malo pametniji – našalio se Vučić.

Navodeći da prvi put dolazi u posetu Ivanjici kao predsednik, Vučić je u razgovoru sa meštanima obećao je da će država pomoći izgradnju nekoliko lokalnih puteva koji su važni za meštane u tom kraju.

Vučić je najavio ulaganja od pet miliona evra u putnu infrastrukturu te opštine.

Pre kraja godine uložićemo ukupno pet miliona evra u putnu infrastrukturu Ivanjice – precizirao je Vučić i dodao da će radovi krenuti odmah.

Podsetio je da država sa kineskim partnerima radi na projektovanju autoputa Požega-Ivanjica, te Ivanjica-Duga Poljana-Boljare.

To će btii najveća promena za Ivanjicu, bićete na svega sat i po od Beograda. Sledeće godine završamo autoput do Požege, pa idemo dalje ka Arilju, i ka crnogorskoj granici – istakao je on.

Vučić je preneo i da je bila „mala svađa“ na sastanku sa predsednicima opština, oko ekonomskog opravdanja ulaganja u Goliju.

Ali, Golija će biti na 10 minuta od autoputa, imaće fantastičnu poziciju. Ako budemo ulagali, uložili u put Golijska reka – Odvraćenica onda će imati značaj. Da bude neka vrsta nove Jahorine, pažljivije i bolje rađeno od Kopaonika. Da odmah budu rešeni problemi kanalizacije, otpadnih voda – rekao je Vučić.

To, kaže, znači život za Ivanjicu, Rašku.

A, nama daje dodatne fantastične zimske, ali i celogodišnje kapacitete. Potrebne stotine miliona evra u godinama koje dolaze – rekao je Vučić i dodao da se nada da će do već do 2025. biti veći priliv ljudi na teritoriju Golije i Ivanjice.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakKadetska reprezentacija Srbije u osmini finala SP protiv Dominikanske Republike
Sledeći članakSa analize stigli rezultati analize 149 uzoraka iz Moravičkog okruga, ovo su podaci o broju novozaraženih

10 KOMENTARA

  1. Zna on odavno planove za Goliju. Zato su pokupovali svu zemlju kad je bila skoro džaba i sad prave autoput da bi Golija bila bliža Beogradu a ne Beograd Ivanjici kako je gospodin naglasio. Manguparija.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here