Za 24 sata na kovid odeljenju preminulo pet osoba, među njima i 37-godišnja Čačanka

14
3465

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminulo je pet pacijenata. Borbu sa koronom tri žene i dva muškarca iz Čačka (37, 77, 89, 72 i 84 godine).

U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminula su 202 pacijenta iz Moravičkog okruga – 148 iz Čačka, 32 iz Ivanjice, 20 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.

U kovid paviljonima čačanske bolnice (interno, grudno, rehabilitacija, palijativa, infektivno, neurologija) trenutno je hospitalizovano 108 pacijenata, devet manje nego juče.

U protekla 24 sata primljeno je šest pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, devet ih je otpušteno na kućno lečenje, a bio je jedan transport u ustanovu tercijarnog tipa u Beogradu.

Tri kovid pozitivne osobe sa povredama nalaze se u izolaciji na odeljenju hirurgije.

U respiratornom centru leči se devet bolesnika, a niko nije priključen na respirator.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 110 pregleda, od čega 54 prva.

Dan pre toga bilo je 40 prvih i 72 kontrolna pregleda.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Naša država je kao Superhik, uzima od siromašnih i daje bogatima“
Sledeći članakČačak 94 sa pola gasa do pobede protiv Beovuka 72

14 KOMENTARA

  1. Jel može neko da mi objasni zašto je smrtnost u Čačku oko 10 posto od ukupnog broja preminulih,kad je Čačak po broju stanovnika 1,59 posto od ukupnog broja stanovnika u Srbiji.o

  2. To znaci da Moravu info pratimo i komentarisemo i sa onoga sveta. Kako ti ovo lepo racunas….kad ces 4.dozu? Kad ti se lepo primi, ti ces dokazati da je teorija relalitiviteta namestaljka.

  3. A moja budalo. Ti veruješ da je u Srbiji stvarno smrtnost 0,8%. Danas 58 mrtvih u Srbiji po zvaničnim podacima, a samo u Čačku umrlo petoro ljudi. Da li ti veruješ zaista u zvanične podatke? Znači, smrtnost je najmanje 2%. To opet znači da ako se zarazi milion ljudi, a toliko ih se zarazilo u ovom talasu najmanje, umreće 20.000. Od tog broja umreće 5% vakcinisanih i 95% nevakcinisanih. Jednih je 1.000, a drugih 19.000. Primećuješ li razliku, gluperdo antivakserska?

  4. Smrtnost od korone je 0,8%. Znači od sto zarazenih ljudi umre 1. Ako neko umre od korone u 37 god. pre će biti da njegov organizam i imunitet nisu bili kako treba nego da je umro zato što nije vakcinisan. Ako se zarazite koronom imate 99% šanse da prezivite (smrtnost 0,8%), a vakcina ima efikasnost zaštite od 75% do 95% (zavisi od vrste vakcine), koja je onda svrha vakcinisanja. Vakcina ima svrhu kao npr. kod velikih boginja, gde je smrtnost nevakcinisanih ide do 60% a vakcina daje zaštitu do 95 %. Kod korone vakcinisan ili nevakcinisan ista ti je šansa da preživiš.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here