Za dva meseca prva useljenja u zgradu za izbegla lica na Ljubić keju

16
1173

ČAČAK – Pored toplane na Ljubić keju u toku su završni radovi na unutrašnjem uređenju zgrade u koju će se useliti izbegle osobe iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zgrada bi trebalo da bude gotova do početka juna, a u nju će se useliti 25 porodica.

Ovaj projekat je koštao oko milion evra, od čega je 800.000 evra finansirala Banka za razvoj Saveta Evrope, posredstvom Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, a Grad Čačak ostatak novca, u protivvrednosti zemljišta na kojoj je objekat izgrađen i neophodnne projektne dokumentacije.

Korisnici iz ovog programa u prvih šest meseci stanove će moći da koriste po formi Zakona o ozbeglicama i u zakupodavnom odnosu po izuzetno povoljnim uslovima, nakon čega će imati opciju da stanove otkupe na period od 20 godina – kaže direktorka Stambene agencije Čačak Brankica Jelić.

Branka Stupić izbegla je u Srbiju iz Goražda 1992. godine i od tada je podstanar.

Majka sam troje dece i zaista nam znači ovo rešavanje stambenog pitanja. Ova lokacija je stvarno lepa, ima dosta sadržaja za decu. Ovo je zaista velika pomoć za nas – izjavila je Stupićeva.

Izvor: Morava info

Prethodni članakApel 30 javnih ličnosti: Izađite na izbore, građanin je taj koji stvara promene
Sledeći članakPozorišna predstava “Čorba od kanarinca“ pred čačanskom publikom

16 KOMENTARA

 1. U prevodu, sve je finansirala EU. Inače, zemljište nije regulisano vlasnički, tako da će kad tad ti ljudi biti prepušteni sami sebi. I opet, vest servirana pred izbore. Milune, istorija će proučavati sns doba kao doba funkcionerske kampanje, devijantne stvarnosti i nepotpune istine. Mi ćemo skupo plaćati sopstveni luksuz jer ste bili na vlasti. Katastrofa.

 2. Ovaj projekat je koštao oko milion evra, od čega je 800.000 evra finansirala Banka za razvoj Saveta Evrope, posredstvom Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, a Grad Čačak ostatak novca, u protivvrednosti zemljišta na kojoj je objekat izgrađen i neophodnne projektne dokumentacije.// Cisto da se zna ovo je Evropska Unija finansirala grad nije ni dao cvonje !

   • Prijatelju EU da pa uzme puta 10 ! Bojim se samo da posle ulaska Kosmeta u UN(a to ce AV potpise) nekrene prica u Raskoj oblasti ! I ovde se neradi o Rusiji ovde se radi o tome da grad Cacak ni cvonje nije dao !

   • Botovi uzrujali ste se mnogo, slikate se pored objekata koje je finansirala EU, mene bi bilo sramota al sta vi znate sta je sramota !

     • Ja bez krivicnog dela u cuzi a lopovi vani to nece da mogne majstore. Ipak ce neko morati na robiju zbog eksplozije u Slobodi,pozara u Pks Lateksu,opljackanog budzeta,zbog 10000 Cacana sta je napustilo Cacak a meni se cini da ce to biti tvoj sef !

  • Pazi ti kako je Holanđanin pokvaren. Kad grad da 200000 evra u zemljištu i infrastrukturi za zgradu na Ljubić keju onda to nije ni cvonjak, a kada isto to uradi u Preljini za fabriku Forverk onda se grad odrekao basnoslovno skupe zemlje. Odluči se Holanđanine. Znam da te više niko ozbiljno ne shvata i da te svi doživljavaju kao šarlatana, ali makar nemoj ispadati gluplji nego što jesi.

  • Znaci zemljište, projekat i priključci ne vrede ništa? Misliš da je Cacak jedini grad koji je konkurisao? Misliš da su slučajno izabrali bas Cacak? Pa ti si gluplji nego sto na prvu delujes

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here