Zajednički nastup na izborima opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja“, određeni nosioci liste

3
623
Foto: N1

Opozicija okupljena oko organizacije protesta „Srbija protiv nasilja“ postigla je dogovor o zajedničkom nastupu na predsotjećim izborima 17. decembra.

U koaliciji su Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbija, Zeleno-levi front, Srce, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i stranka Zajedno.

Nosioci liste biće Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, dok će prvi na listi biti Radomir Lazović. Na beogradskim izborima nosioći liste će biti Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović, koji će biti i kandidat za gradonačelnika, a prva na listi će biti Mila Popović.

Sva istraživanja govore da postoji velika sinergija zajedničkog delovanja i zato smo doneli odluku da izađemo zajedno i pobedimo – navedeno je na zajedničkoj konferenciji.

Miroslav Aleksić, lider Narodnog pokreta Srbije kaže se opozicija ujedinila kako bi radila u interesu Srbije.

Ovo je početak. Mi koji smo pred vama i dogovorili se, ljudi smo koji se razlikujemo, ali nijedna razlika nije veća od cilja da u Srbiji živimo bez nasilja, sa dostojanstvenim građanima koji će živeti od plata i pnezija. Da svi budemo jednaki pred zakonom. Izbori neće biti laki. Počela je kupovina glasova i ucenjivanje glasača. Ali, mi možemo tome da se suprotstavimo. Ta represija ide u istoriju posle 17. decembra – rekao je on.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić nazvala je predstojeće izbore „najvažnijim“ i upitala da li želimo normalnu Srbiju i društvo bez nasilja, mržnje, podele i pritisaka.

Ovde smo da zajedno kažemo da imamo snage da se izborimo i pošaljemo u istoriju vlast koja je razorila sve. Kampanja će biti jezivo agresivna, ali moramo da pokažemo nadmoć. Sigurna sam da će stvar biti rešena, ne u Beogradu, već će prvi put imati rezultat koji će početi trojkom. Sudbina svih nas se rešava na ovim izborima – rekla je ona.

Izvor: Euronews Srbija

Prethodni članakObjavljene cene goriva za narednih sedam dana
Sledeći članakČačanin uhapšen zbog dilovanja kokaina

3 KOMENTARA

  1. Podrška, braćo,idemo do pobede.Vratimo dostojanstvo državi,osmeh narodu,ponos pokolenjima.Da institucije opet postoje,da imamo sutra.Bravo!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here