Završeno parterno uređenje centralne gradske zone

4
1325

ČAČAK – U samom gradskom jezgru završeno je parterno uređenje centralne gradske zone. Ono je podrazumevalo uređenje platoa ispred RK “Partizanka“, uređenje donjeg platoa “gradske rupe“, kao i povezivanje gradskog šetališta sa platoom ispred Gradske biblioteke.

Novi izgled u strogom centru grada dobio je prostor na 3.000 metara kvadratnih, a investicija je vredna 32 miliona dinara.

Radovi su obuhvatili zamenu dotrajalih podzemnih instalacija, koje su postavljene pre skoro 50 godina, novo parterno uređenje, novu javnu rasvetu i mobilijar.

Veoma je značajna ponovna afirmacija “gradske rupe“. Planiramo da u samom njenom centru bude postavljeno dečije igralište, a već radi jedna dečija igraonica, kao i dva lokala. U razgovoru sa vlasnicima ostalih lokala, saznali smo da i oni imaju žellju da ih ponovo aktiviraju, nakon 25 godina. Nadam se da ćemo uskoro pribaviti u javnu svojinu objekte od gradskog šetališta prema Rimskim termama i stvoriti mogućnost da se direktno sa šetališta uđe u Rimske terme, a planiran je ulaz i iz Gospodar Jovanove ulice, tako da će se ka ovom lokalitetu, jednom od najznačajnijih u našem gradu, omogućiti pistup sa tri strane – istakao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović prilikom obilaska centralne gradske zone.

Prema njegovim rečima, izgradnjom nove zgrade Gradske biblioteke, kupovinom zgrade “Halk“ banke u kojoj je smešten Centar za socijalni rad i infrastrukturnim uređenjem gradskog jezgra, centar grada, pored novog i lepog izgleda, pruža i mnogobrojne usluge svim Čačanima i gostima grada Čačka.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIzuzetan nastup čačanskih balerina na takmičenju Pragu
Sledeći članakIspod kafanskih krovova

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here