Boško Obradović: Srbija je zakon!

5
357

ČAČAK – Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović oglasio se saopštenjem za javnost povodom aktuelne političke situacije u zemlji i predstojećih parlamentarnih izbora.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Vučić-Brnabić nedemokratski i korumpirani vladajući režim mora da ode na izborima 17. decembra. Međutim, postavlja se pitanje šta dolazi posle njihovog zasluženog pada? Svojevremeno smo govorili da je bitno samo da ode Milošević ili Tadić, i da nije važno ko će doći posle njih, pa smo se dobro opekli sa takvim pristupom. Sada je podjednako važno da ovaj nakaradni režim ode kao i da unapred znamo ko i kakva politika dolazi posle njih. Nema blanko podrške nekoj imaginarnoj postvučićevskoj vlasti koja se onda završava u obnovi bivšeg režima i puta u EU po svaku cenu, računajući i primenu francusko-nemačkog ultimatuma o priznanju lažne države Kosovo koji je Vučić prihvatio u Briselu. Takav scenario ćemo sprečiti jer nema postvučićevske vlasti bez suverenističkih političkih opcija. Nastavak pogubnog puta u EU koja nas neprestano ucenjuje i pristajanje na predaju KiM je moguće samo ako aktuelna vlast napravi postizborni pakt sa nekima iz prozapadne opozicije sa kojima se slaže da treba primeniti novi zapadni ultimatum o priznanju tzv. kosovske nezavisnosti. O tome svi oni birači koji su za odbranu i očuvanje KiM u sastavu Srbije treba da povedu računa i da svoj glas ne daju nikome ko je prihvatio Šolc – Makronov predlog da se odreknemo Kosova i Metohije zarad utopijskih evropskih integracija i EU koja nas ne želi.

Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici prvi su formirali predizbornu koaliciju i Nacionalno okupljanje kao novu državotvornu snagu koja prevazilazi stranke, lidere i pojedinačne interese zarad opšteg dobra i ostvarenja nacionalnih i državnih ciljeva. Na taj način smo na delu pokazali spremnost na ukrupnjavanje i ujedinjavanje državotvornih i patriotskih opozicionih političkih snaga. Tako je formirana najjača predizborna kolona na desnoj strani političkog spektra koja će presudno uticati na formiranje buduće vlasti na svim nivoima. Mi smo garanti da predaja Kosova i Metohije neće proći. Mi nismo bili na vlasti, mi smo nova generacija srpskih političara koja nema veze ni sa devedesetim ni sa dvehiljaditim, nismo ništa dužni ni Vučiću ni Đilasu, vodimo našu politiku novog srpskog suverenizma. Ovo je nova politička vrednost koja je potpuno u duhu vremena u današnjoj Evropi u kojoj jačaju slične konzervativne i suverenističke političke opcije. Mi smo evropska realnost u Srbiji.

Politika Vučić-Brnabić režima je sva u lažima: oni su i lažni nacionalisti, i lažni Evropljani, i lažne demokrate, i lažni branitelji Kosova… Doživeli smo takvu istorijsku nebulozu i anomaliju da je Ana Brnabić tri puta bila premijer, kao i Nikola Pašić! Pod njihovom vlašću cveta kriminal i korupcija, krši se Ustav i ne poštuje zakon, bogate se njima bliski tajkuni dok narod siromaši. Kad oni kažu da Srbija ne sme da stane misle da ne sme da stane njihova neograničena vladavina i bogaćenje. Da bi Srbija preživela – vlast Vučić-Brnabić mora da prestane! To je jedini način da odbranimo naše porodice, da odbranimo srpskog seljaka i srpsku privredu, da odbranimo naše planine i reke, da odbranimo Kosovo i Metohiju, da odbranimo Srbiju!

Zapad je podržao Vučić-Brnabić režim u kršenju Ustava, uništavanju institucija, slobode medija i izbora, pljački – da bi zauzvrat dobio predaju severa Kosova i Metohije, subvencije za njihove kompanije i naša rudna bogatstva. Odbrana Ustava je odbrana Srbije. Ako ne odbranimo Ustav – gubimo državu, postajemo kolonija i deponija. U koloniji nema sreće i blagostanja sem za kolonijalne upravnike i poslušnike! Ako ne odbranimo Ustav, ako ne odbranimo Kosovo i Metohiju, onda nemamo državu, onda nema slobode i ponosa, onda nema života, onda će nas se deca stideti šta smo dozvolili… Ne možeš da se boriš protiv nasilja ako ne primećuješ nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji, koji su potpuno obespravljeni, za njih ne važi ni jedan zakon! Ne možeš da pričaš o vladavini prava, a da ne poštuješ Ustav kao najviši pravni akt. Ne možeš da voliš više EU nego Srbiju! Protiv Vučića smo, kao i protiv bilo koga drugog ko misli da nastavi putem predaje Kosova i Metohije, putem subvencionisanja stranih kompanija umesto domaćih preduzetnika, putem rasprodaje naših prirodnih resursa i zagađenja naše životne sredine, putem odricanja od našeg suvereniteta. Mi smo ekonomske, ekološke i svake druge patriote i domaćini koji žele da budu svoji na svome.

Srbijom vlada kartel stranih zapadnih ambasada, korporacija, trgovinskih lanaca i banaka. Domaći privrednik i poljoprivrednik su potpuno zaboravljeni i poniženi. Uvoznički lobi uvozi sve ono što mi ovde možemo da proizvedemo i nelojalnom konkurencijom ubija domaćeg proizvođača. Zato što mu je to neko na vlasti omogućio. Zato što važe neki tuđi zakoni i zato što je sve što je strano prioritet. Zato što su sve vlasti od Dinkića do Malog 93,5% ukupnih državnih subvencija dale stranim kompanijama. Suština Nacionalnog okupljanja koje predvode Dveri i Zavetnici, uz podršku grupe istaknutih srpskih intelektualaca na čelu sa prof. dr Ratkom Ristićem, jeste da Srbija ponovo postane zakon, a ne EU. Srpska privreda je zakon! Srpski seljak je zakon! Porodica je zakon! Čiste reke, planine i vazduh su zakon! Da sve što je domaće i naše dođe u prvi plan, a interesi stranaca malo u drugi plan. Da se ponovo mi pitamo i odlučujemo u našoj državi a ne Brisel.

Autor je jedan od nosilaca izborne liste broj 4: MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI – BOŠKO OBRADOVIĆ – NACIONALNO OKUPLjANjE – DRŽAVOTVORNA SNAGA – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri

Prethodni članakOvi delovi Čačka u četvrtak neće imati struju
Sledeći članakZaključeni ugovori sa izbeglim i prognanim osobama o kupoprodaji stanova na Ljubić keju

5 KOMENTARA

    • Ma šta nađ napriča. Dveri i Boško su već godinama najjači kritičari vlasti. Nisu kao Đilas išli na razgovore u četiri oka, a nisu ni za izdaju zemlje, za odricanje od dela svoje teritorije.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here