Brnabić: U Ovčar Banju ulažemo još 500 miliona, sledi čišćenje jezera, izgradnja RH centra i vidikovca na Kablaru

12
1793

ČAČAK – Premijerka Ana Brnabić danas je posetila Ovčar Banju, u čiju revitalizaciju je do sada uloženo 185 miliona dinara. Ovo je njena treća poseta ovom zaštićenom području, a kako je istakla veoma je zadovoljna na koji način se izvode radovi.

Prema njenim rečima, izgradnja autoputa “Miloš Veliki“ i revitalizacija Ovčar Banje, zapravo su jedan projekat.

Ono što će nam autoput omogućiti je potpuno izmeštanje saobraćaja iz Ovčarsko-kablarske klisure i nakon više od 60 godina ćemo ovaj predeo izuzetnih odlika vratiti prirodi i ljudima. Želeli smo da te dve stvari radimo paralelno. Da kada pustimo u saobraćaj deonicu do Požege, praktično u isto vreme pokažemo šta smo sve uradili u Ovčar Banji – rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je za rezultat neophodan zajednički rad svih resorno zaduženih ministarstva u okviru Vlade Republike Srbije, javnih preduzeća i lokalne samouprave, što je slučaj u okviru ovog projekta.

Videli smo danas da su završeni amfiteatar, trg i park, pristanište na jezeru Međuvršje, rekonstruisana je železnička stanica, kao i pristupna saobraćajnice ka vrhu Kablara sa dva parkinga… Očišćena je trava i trska na jezeru Međuvršje, završena je mini studija za projekat izmuljavanja jezera Međuvršja, parking manastira Blagoveštenje u Ovčar banji, a do kraja godine se očekuje završetak Prirodnjačkog centra – rekla je premijerka.

Ona je najavila i u šta će se ulagati u narednom periodu, za koji je opredeljeno još 500 miliona dinara.

Ono što se očekuje u narednoj fazi, između ostalog, je projekat čišćenja jezera Međuvršje za šta je opredeljeno 40 miliona evra, izgradnja RH centra, što su kapitalne investicije. Izmuljavanje jezera trajaće sigurno dve, tri godine, ali je od izuzetnog ekološkog značaja. Izgradićemo jedan od najlepših vidikovca u Srbiji na Kablaru, zapravo to će biti jedini stakleni vidikovac u našoj zemlji, sa vizitor centrom – rekla Brnabić, ističući i kao veoma bitan podatak da je novom uredbom koja je usvojena na Vladi 29. jula, povećana površina postojećeg zaštićenog područja Ovčarsko-kablarske klisure na skoro 5.000 hektara, što je, kako je navela, pravi način kako se boriti za očuvanje životne sredine.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović zahvalio premijerki Ani Brnabić na poseti na, kako je rekao, izuzetno velikom ulaganju u Ovčarsko-kablarsku klisuru.

Danas je veliki dan za Čačak, imali smo zadovoljstvo da nas je u istom danu posetio predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić. Ono što je veoma važno je da ćemo na samo osam kilometra od petlje u Pakovraću imati prelepi ambijent u Ovčar Banji. Veoma smo posvećeni ovom poslu i želimo da u narednih dve godine čitava Ovčarsko-kablarska klisura bude biser Zapadne Srbije. Investirali smo puno, ali ovo je tek početak, jer sa ovakvom podrškom i predsednika Vučića i premijerke Brnabić, ubeđen sam da ćemo u narednih nekoliko godina biti ponosni na naš turistički biser – rekao je Todorović.

Kako je zaključila premijerka Brnabić, očekuje da njena sledeća poseta bude u martu naredne godine kada bi, kako je istakla, trebalo da bude postavljen kamen temeljac za izgradnju vidikovca na Kablaru.

Izvor: Morava info

Prethodni članakCrni nakon puštanja iz pritvora: Radim sa tom mašinom i znam kakve povrede može da napravi, žao mi je dečka kog sam udario
Sledeći članakBisenić: Da li će srpska Sveta Gora postati raj za hotele, kockarnice i pečenjare?

12 KOMENTARA

    • Gospodjo-djice, o kakvom vi preporodu pričate?
      Opet se proseravaju kao i svaki put pred izbore, a dok mi raspravljamo o glupim temama, uveliko nam dovode Rio Tinto i ostale zagadjivace, da nam uniste ovu lrpu zemlju…ako se ne daj Bože taj projekat realizuje, sve vas sto podrzava ovu govnariju sa vlasti treba naseliti u predele gde ce vrsiti iskopavanje, zagraditi vas bodljikavom zicom, pa zivite tamo.

  1. Kako se kaže, rđavom i dlaka smeta. Sve pohvale za radove i investicije u OB. Tužno je koliko je to mesto bilo jadno i olinjalo. Sada će da procveta. Bravo još jednom.

  2. Put do vrha Kablara je zavrsen do pola. Ostalo je jos neka 4,5 km da se asvaltira. Citajuci vase vesti stice se utisak kao da je sve zavrseno a nije.

  3. Trebali ste predsednika i premijerku da odvedete na zatvoreni bazen, borčevu halu ili pozorište, da uzivaju malo u Čačku. Da vide koliko je treći grad u centralnoj Srbiji po broju stanovnika „napredovao“ pod njihovom vlašću. Da ih provozate malo bulevarom Tanaska Rajića da ostete malo čačanske šahte, da udahnu malo „svežeg“ čačanskog vazduha. Mogli ste da ih odvedete i u Forvek da vide koliko je radnika ostalo da radi u toj fabrici od njihovog poslednjeg dolaska u Čačak. Na kraju da im spakujete malo pečenja za put.

    • Ti si Aki do juče na svim portalima na sva usta hvalio Miluna i aktuelnu vlast. Šta to odjednom bi? Znao si i pre mesec dana da nema bazena i hale. Za Forverk najstrašnije lupaš. 600 radnika radi u ovom trenutku. U celom svetu se otpuštaju radnici u autoindustriji, to svako ko je pismen zna. Kod nas je još i dobro kako je u Nemačkoj, Češkoj, Francuskoj itd.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here