Dokumentarni filmovi sa ekološkom tematikom u Gradskoj biblioteci

0
123

ČAČAK – U konferencijskoj sali Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis“ u četvrtak, 28. septembra, biće prikazana četiri kratka dokumentarna filma sa ekološkom tematikom, koji su nastali Kamup “Interakcija“ u periodu od 2015. do 2023. godine.

Projekcije se organizuju u okviru programa međunarodne konferencije “Zeleni preokret – cirkularna ekonomija umetnosti i kulture“.

Kako u svega desetak minuta prikazati složene teme zelenih politika, održivosti, odnosa prema prirodi, a sve to kroz “obične, male“ ljudske priče? Odgovor su pokušali da daju reditelji iz različitih zemalja sveta, boraveći u Srbiji i upoznajući se sa iskustvima lokalnog stanovništva.

U pitanju su ostvarenja “Grad“ (Anhel Linares, Venecuela), “Osamdeset dinara“ (Inma De Rejes, Španija), “Vrati se“ (Ružica Anja Tadić, Srbija) i “Prateći uzvike“ (Ignasio Leal, Argentina/Manas Krišna, Indija).

Nakon projekcije uslediće razgovor o filmovima, koji će voditi selektor programa i izvršni direktor festivala “Interakcija“ Slađana Petrović Varagić i izvršni producent Kampa Predrag Živković.

Ulaz je slobodan, a početak je u 17 sati.

Izvor: Morava info

Prethodni članakŠta predviđa nova Nacionalna strategija o saobraćaju: Ozbiljan zaokret ili spisak lepih želja?
Sledeći članakBranimir Brstina: Mija Aleksić mi je bio jedan od profesora, a da to nije ni znao

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here