Grupa Lučanaca kupila električna kolica za bolesnu sugrađanku

5
668

LUČANI – Pošto su čuli za apel tridesepetogodišnje Slađane Rajić iz Guče, kojoj su potrebna električna invalidska kolica, grupa stanovnika Lučana organizovala se kako bi pomogli sugrađanki.

Slađana od rođenja boluje od cerebralne paralize, ima velika oštećenja donjih ekstremiteta.

Od devetog meseca do sedme godine pohađala je vežbe u beogradskom Zavodu za cerebralnu paralizu.

U prestonici je završila osnovnu školu, a u Novom Pazaru je upisala Ekonomsku, međutim, zbog bombardovanja 1999. nije završila.

Pre godinu dana preminuo joj je i otac, tako da sada živi sa majkom Mirom koja je često u nadnici.

Slađanina pomagala sa kojima je raspolagala su zastarela i nisu joj omogućavala da mnoge obične aktivnosti obavlja samostalno.

Električna kolica dobila dva dana posle objavljenog teksta u listu “Čačanski glas“, kada su predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović i njegovi saradnici u privatnoj inicijativi, sakupili potreban novac i kupili kolica, navodi se u saopštenju.

Dolović je rekao da je Slađina velika želja da bude što samostalnija, kao i njena pozitivna životna energija kojom zrači, pokrenula ličnu inicijativu njegovih prijatelja i njega da odmah nabave potrebna kolica i tako omoguće bar malo lagodniji život Slađe i njene majke.

Ponekad nas administrativne procedure onemoguće da kao lokalna samouprava pomognemo mnogim pojedincima i porodicama. Onda pristupamo prijateljskim, drugrskim i pre svega ljudskim inicijativama za sakupljanje pomoći. Moram reći da sam iznenađen koliko često su mnogi naši sugrađani učestvovali u akcijama za prikupljanje nekog vida pomoći. Radi se o pojedinačnim ili zajedničim akcijama sa opštinom ili o građanskim inicijativama za pomoć, na žalost, sve većem broju socijalno ili zdravstveno ugroženim sugrađanima – istakao je Dolović.

Prema njegovim rečima, brojni donatori, sugrađani ili zemljaci koji žive u inostranstvu, često pomažu osobama koje ne mogu da se samostalno kreću.

U toku je akcija izgradnje kuće za mnogočlanu, socijalno ugroženu porodicu u Rasovcu. Opština je uradila projekat kuće u postupku je pribavljanja dozvole za izgradnju temelja kao i prikupljanje finansijskih sredstava i građevinskog materijala od dobrih ljudi i društveno odgovornih preduzetnika za završetak kuće. Jako je važno da se ljudska solidarnost naših sugrađana, prijatelja, rođaka i komšija, neguje i tako povećava i umnožava – istakao je Dolović.

Izvor: MNA

Prethodni članakU petak bez struje deo šireg centra grada i nekoliko sela
Sledeći članakNova ručna čistilica na čačanskim ulicama i trotoarima

5 KOMENTARA

  1. G- dine Željko,možda ste u pravu. A ja, pošto sam građanin ove zemlje koju mnogo volim, sam srećna ako je moj i jedan dinarčić pomogao ovoj devojci. Pozdrav.

  2. Gospodjo Stana drzava je duzna ovoj zeni to da obezbedi a ne predsednik opstine da glumi humanitarca a vrlo se dobro zna da su gradjani to platili !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here