Obradović: Penzioneri najveće žrtve aktuelne vlasti, ispravićemo sve nepravde koje su im nanete

2
191

ČAČAK – Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da izborna lista pod rednim brojem 4 „Nacionalno okupljanje – Dveri – Zavetnici“ garantuje svim najstarijim sugrađanima da će ispraviti nepravde koje im je nanela aktuelna vlast.

Najpre, biće im u više mesečnih rata vraćeni svi oteti delovi penzija – rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

On je rekao da će biti ukinut krajnje diskriminatorski član zakona prema kojem onaj ko ima navršenih 40 godina radnog staža, ali nije ispunio starosni uslov za penziju, dobija trajno umanjenje penzije.

Takva nepravda mora biti hitno ispravljena. Svako sledeće povećanje penzija i njihovo usklađivanje sa rastom troškova života neće biti isto za sve, već će penzioneri sa niskim penzijama dobijati veće povećanje.Svi oni koji nemaju nikakva primanja u starosti dobiće socijalnu penziju od države – rekao je Obradović.

Obradović je ocenio da penzioneri spadaju u najveće žrtve aktuelne vlasti.

Njima su otimane penzije za četiri godine važenja zakona o smanjenju penzija, koje su Ustavom garantovano stečeno pravo koje niko nije smeo da im oduzme. Oni su zatvarani i maltretirani u vreme pandemije i sve ređe viđaju svoju decu i unučad koji su morali u inostranstvo u potragu za boljim životom. Oni su danas na ivici egzistencije u aktuelnoj socijalno-ekonomskoj krizi u kojoj su dramatična poskupljenja dovela do pada njihove kupovne moći i životnog standarda. Ko zna koliko puta u poslednje dve godine poskupele su sve osnovne životne namirnice, cene struje i grejanja, gorivo, lekovi… Inflacija je odavno pojela sva povećanja penzija. Posebno su ugroženi oni naši najstariji sugrađani sa minimalnim penzijama kojima je minimalna potrošačka korpa potpuno nedostupna. Za državu su nevidljivi njih preko 150.000 u Srbiji koji nemaju nikakva primanja u starosti, a posebno oni koji žive na selu i posebno žene sa sela. Država nedovoljno obraća pažnju na staračka i samačka domaćinstva kojima je potrebna redovna zdravstvena i socijalna zaštita – rekao je predsednik Dveri.

Izvor: FoNet, Morava info

Prethodni članakRokenrol vremeplov Pece Popovića u Kulturnom centru
Sledeći članakObjavljene cene goriva za narednih sedam dana

2 KOMENTARA

    • Stvarno. Da nediramo. Mnogo nam je lepo. Divota Božija. Takvima ka ti i treba ovakva vlast. Da nemaš ni za lek, ni za lečenje, ni za hranu. Ali samo što svi trpe zbog takvih koji bi da se ništa ne dira i da ovi vladaju dok su živi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here