Pajović: Zdravstvena stanica u Ljubiću počinje sa radom u maju, biće problema sa nedostatkom lekarskog kadra

6
2186

ČAČAK – Građevinski radovi na izgradnji Zdravstvene stanice u Ljubiću biće završeni u februaru, a sa radom bi trebalo da počne u maju, najavio je dr Aleksandar Pajović, direktor čačanskog Doma zdravlja, pod čijom će ingerencijom funkcionisati nova zdravstvena ustanova.

On je za Morava info istakao da će to moderno zdanje od oko 2.500 kvadratnih metara imati sve službe kao i sam Dom zdravlja, izuzimajući patronažnu službu.

Imaćemo apoteku, laboratoriju, službu za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, dečji dispanzer, ginekologiju, stomatologiju, službu hitne pomoći i još neke planirane specijalističke službe. Naš Dom zdravlja je ranije imao internistu, kardiologa, reumatologa, fizijatra, očnog i ORL lekara… Mi ćemo od Ministarstva zdravlja tražiti proširenje delatnosti da nam sve te službe budu odobrene. Davaćemo specijalizacije ili ćemo tražiti i te specijaliste – naveo je dr Pajović.

Međutim, poznato je da čačansko zdravstvo ne raspolaže dovoljnim brojem kadra, pre svega lekarskog. Pajović veruje da će i taj realan problem biti prevaziđen.

Ništa ne bismo učinili ako bi smo postojeći kadar Doma zdravlja angažovali i za rad u novoj Zdravstvenoj stanici. Učinićemo sve da postojeći kadar ostane ovde ili ćemo ih, da tako kažem, “pomešati“. Srednjeg kadra imamo dovoljno, ali ostaje problem lekara. Doduše, mi trenutno imamo 12 lekara Doma zdravlja na specijalizaciji i mislim da ćemo uspeti da se izborimo kada se oni vrate. Ali, nama po postojećem kadrovskom planu nedostaje 10 lekara i nije izgledno da će se u narednom periodu to lako rešiti – istakao je direktor Doma zdravlja Čačak.

Zdravstvena stanica u Ljubiću moći će da pruži zdravstvenu zaštitu za građane Čačka sa leve strane Zapadne Morave, kojih, sa okolnim selima, ima oko 30.000.

Izgradnja objekta počela je u septembru 2022. godine.

Izvor: Morava info

TEKST JE NASTAO U OKVIRU MEDIJSKOG PROJEKTA “IZAZOVI ČAČANSKOG ZDRAVSTVA 2“, KOJI SUFINANSIRA GRAD ČAČAK U OKVIRU PROJEKTA ZA OSTVARIVANJE JAVNOG INTERESA U OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA

Prethodni članakPlanska isključenja struje za četvrtak, 7. decembar
Sledeći članakPredstava “Ko igra Sonju Savić“ gostuje u Novom Sadu

6 KOMENTARA

  1. Nemate vi kadra ni sad,sta god se pod tim podrazumevalo. Vi ste dźelati u sluźbi drźave a sve o narodnom trošku! Skinite mantile a navucite kapuljače,sramote jedne!

  2. Sve će to direktor (koji je već trebao da ode u penziju)i njegova omiljena nacelnica Naca da srede.Postavio najmladji dr na celo dispanzera,mobinguje zaposlene,radi šta hoće.Ceo dispanzer promenjen,privatizovan.Radi šta hoće.Nikad gora atmosfera,posla mnogo,pod tenzijom.Starije kolege mobinguje,ne postuje.Sta docekasmo…..

  3. Dabogda se lecili u DZ,Medicini rada i gradskoj bolnici,ali bez protekcije i partijske knjizice!! E tek tada cete imati moralno pravo da pricate o kvalitetu usluga,tretmanu i opremljenosti ustanove..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here