Veliki uspeh Udruženja gluvih i nagluvih na festivalu u Jagodini

0
116

ČAČAK – u Kulturnom centru “Svetozar Marković“ u Jagodini, u nedelju je održan 46. Festival kulturno-umetničkih društava gluvih i nagluvih Srbije u oblasti narodnih igara-folklora, recitala-recitacija, poezije, dramsko-pantomimskih ostvarenja i modernih igara.

Na programu su bila kulturno-umetnička dostignuća gluvih i nagluvih amatera sa teritorije Republike Srbije. Organizator ovog Festivala je Savez gluvih i nagluvih Srbije, pod pokroviteljstvom Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na ovom Festivalu učestvovao je veliki broj kulturno-umetničkih društava, sekcija za kulturu organizacija i udruženja gluvih i nagluvih sa teritorije Republike Srbije.

Pantomimska sekcija Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih za grad Čačak, opštine Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica (MUGN), vođena veštom rukom našeg člana Vladana Stojića, koji je osmislio pantomimu, učestvovala je na ovom Festivalu. Pored Vladana Stojića, svoje umeće na sceni u Jagodini pokazali su: Marija Božić, Tanja Stojić, Pajka Ratković, Miroslav Tomićević, Darko Zatežić, Jelenko Mandić, Dušimir Petković i Budiša Joković.

Pantomimnska sekcija našeg Udruženja u izuzetno jakoj konkurenciji (17 gradova RS) uspela je da osvoji prvo mesto i u svoj grad donese zlatni pehar. Drugo mesto pripalo je sekciji iz Užica, a treće Zrenjaninu. Ovo zlato ima veliki značaj za nas, posebno što je pantomimu osmislio i pripreme vodio naš član, amater, uz veliko angažovanje i sugestije svih učesnika. Učešće i odlazak na Festival omogućio nam je Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – izjavila je Zorica Petković, predsednica MUGN Čačak.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVučić: Od sutra počinje isplata 20.000 dinara za penzionere
Sledeći članakOvo je važno da znate ukoliko planirate da učestvujete na konkursu za mere energetske sanacije u Čačku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here