Zašto prilikom nestanka devojčice iz Čačka nije aktiviran sistem “Pronađi me“

4
3649

ČAČAK – Devojčica M.M. (13) iz Čačka, koja je nestala pre pet dana je pronađena, saopšeno je iz Policijske uprave u tom gradu. Njen nestanak prijavljen je juče Policijskoj upravi u Čačku.

Korisnici društvenih mreža pitaju se gde je srpski Amber alert “Pronađi me“, koji je krajem oktobra pušten u opticaj i zašto šira javnost putem medija i SMS poruka nije obaveštene o nestanku devojčice.

Igor Jurić, jedan od inicijatora Amber alerta u Srbiji, sistema opšte obaveštenosti ukoliko neko dete nestane, kaže za Danas da sistem “Pronađi me“ nije pokrenut zato što postoji razlog za to, sa kojim su nadležne službe upoznate.

Ne pokreće se sistem za svakim prijavljenim nestankom. Tek kada se ispune kriterijumi. Policija ima određena saznanja i zbog toga se sistem nije pokrenuo – ističe Jurić, dodajući da ne zna sve detalje nestanka.

Ne znam tačno sve detalje ovog nestanka, ali konkretno znam da dete nije mlađe od sedam godina, da nije dete sa oblikom invaliditeta i oblika autizma ili lakše intelektualne teškoće i da se pouzdano zna da je ugrožen život detetu. Ali u svakom slučaju, policija je ta koja prima prijavu i zna sve okolnosti nestanka. I znaju ono što ne znate vi i ja. Zato nije pokrenut – naglašava Jurić.

Izvor: Danas

Prethodni članakJuniori Borca bolji od Crvene zvezde, ali završili učešće na turniru ABA lige
Sledeći članakUgovori o stalnom zaposlenju za 48 zdravstvenih i nemedicinskih radnika iz Milanovca koji su radili u kovid sistemu

4 KOMENTARA

  1. Sta sve pise na drustvenim mrezama to pas s maslom pojeo ne bi. Sto bi rekao nas narod. Kasno sam poceo da citam, ne da pratim komentare, prosto me jednog momenta uhvatio strah zbog patoloskog stanja mnogih komentatora. Mi smo jedan bolesno mrziteljski grad. Moglo bi se reci kao nacija smo takvi. Sami sebe mrzimo. Ne trebaju nam neprijatelji. Trebace nam psihijatrijske ustanove. Ako budu mogle da nam pomognu. Bojim se bice kasno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here