Predavanje protojereja Arsenija Arsenijevića u Narodnom muzeju

0
159

ČAČAK – Udruženje Irmos i Narodni muzej Čačak najavljuju predavanje protojereja Arsenija Arsenijevića pod naslovom “Pravoslavno hrišćansko podvižništvo u doba dominacije medija“.

Živimo u vremenu kada je svakodnevno upijanje vesti i informacija nešto podrazumevano i opšteprihvaćeno, a naročito sada u kovid eri. Da li nam je to zaista potrebno i koliko nas odvlači ili približava suštinskim stvarima? Koliko su bile potrebne svakodnevne informacije Božijim ugodnicima koju su svetost zadobili otšelništvom (pustinjaštvom): Sv. Jovanu Krstitelju, Sv. Prohoru Pčinjskom, Sv. Petru Koriškom i drugim, a koliko su one potrebne nama danas? S obzirom da smo pozvani da budemo ,,Svetlost svetu“ i ,,So zemlji“, možda smo obavezni da se distanciramo od svakodnevnih vesti? – navode u Udruženju Irmos.

Protojerej Arsenije Arsenijević je starešina Vaznesenjske crkve u Beogradu, glavni i odgovorni urednik radija Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke “Slovo ljubve“, autor knjige “Svet prvih ljudi“ (2018) i osnivač muzičkog sastava ,“Pirg“ koji je do sada izdao dva studijska i jedan lajv album.

Predavanje će biti održano večeras, u četvrtak 23. decembra, u 19 časova u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Ulaz je slobodan.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSledeće godine počinje izgradnja nove Hirurške bolnice u Čačku
Sledeći članakAko ste na ovoj listi danas vam leže novac na račun

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here