U Gornjem Milanovcu svečano otvoren zatvoreni bazen

5
1932

GORNJI MILANOVAC – U Gornjem Milanovcu je u subotu svečano otvoren novi zatvoreni bazen.

Svečanosti su prisustvovali Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i predstavnici privrede, većnici, odbornici Skupštine opštine, direktori javnih preduzeća, predstavnici gornjomilanovačkih sportskih klubova kao i veliki broj gostiju.

  • Ideja o zatvorenom bazenu rodila se na sastanku Privrednog saveta opštine Gornji Milanovac. Kada smo razgovarali šta je to što nedostaje Gornjem Milanovcu da bismo mogli da upotpunimo već bogat sadržaj, kako sportski, tako i kulturni u našem gradu, dogovorili smo se, zajednički, da izgradimo zatvoreni bazen i da ovaj prelep kompleks sa stadionima, terenima, sportskom halom, otvorenim bazenima upotpunimo sa zatvorenim bazenom. Snaga naše opštine je u državnim investicijama, jer da njih nismo imali ne bismo mogli da skupimo dovoljno novca, i da nam ostane dovoljno u kasi, kako bismo mi mogli da gradimo kapitalne objekte od našeg novca. Te državne investicije nisu nimalo male, od pristupne saobraćanice auto-puta “Miloš Veliki“, preko rekonstrukcije Opšte bolnice i nabavke svih neophodnih savremenih aparata, rekonstrukcije škola, kako na gradskom tako na seoskom području, izgradnja nove Hitne pomoći, rekonstrukcija ambulanti po selima i još mnogo toga. Kanalizacioni sistemi koje smo počeli da radimo i na seoskom području su deo sredstava koje smo dobili od Vlade Republike Srbije. Gornji Milanovac je prepoznat kao opština budućnosti i ovom prilikom moram da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću koji nam je omogućio sve ove projekte. Snaga naše opštine jeste i u privredi, jer bez požrtvovanog rada naše privrede, bez njenih uspeha, bez vrednih radnika koji rade u privredi ne bismo imali novca u opštinskoj kasi da gradimo ovako lepe objekte. Naredni period koji je pred nama biće period novih izazova, ulepšavanje ne samo Gornjeg Milanovca, već i čitave naše opštine. Planirali smo da uradimo jedno veliko šetalište pored reke Despotovice od 5,5 kilometara koje će biti jedna oaza za sve rekreativce, za sve ljude koji vole reku – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

On je najavio da u narednom periodu sledi obnova škola, kao i dalja izgradnja infrastrukture.

  • Dok sam pričao sa gospodinom Kovačevićem predsednikom opštine, pokušali smo da sumiramo koliko je novca uložila Vlada Republike Srbije samo u Gornji Milanovac. Rekonstrukcija Opšte bolnice koštaće 25 miliona evra, u obilaznicu, gde radovi traju i gde će u maju početi asfaltiranje, a do kraja septembra biti završena, biti uloženo 30 miliona evra, ako dodamo da će 3 miliona evra biti uloženo u lokalne puteve, da ste dobili bespovratna sredstva za Lokalni urbani razvoj LID od 1,7 miliona evra, to je skoro 60 miliona evra, i to bez škola i bez ambulanti i drugih ulaganja. Na skoro 40.000 stanovnika koliko ima Gornji Milanovac, to je ulaganje Vlade Republike Srbije od skoro 1500 evra po glavi stanovnika. To je pravi način da se razvije svaki grad i svaki kraj Srbije – rekao je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Usledila je svečanost presecanja vrpce i otvaranja zatvorenog bazena. Potom se začuo zvuk pištaljke i skok u bazen milanovačkih gimnazijalaca.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZanat je ponovo zlata vredan – dobrih majstora nikad manje, nedostaju sve struke
Sledeći članakKoalicija “Aleksandar Vučić – Čačak sutra“ predala listu za lokalne izbore, evo ko je u prvih 15

5 KOMENTARA

  1. Oskar nije mogao da dođe , bio je u Americi … Bazen ce se zvati PLIVACKA DRUZINA OSKAR , MARKUS I EDO …Oskar je , inace , proglasen pocasnim građaninom , sa strane neke opstinske komisije , prvi posle Zivojina Misica … Zamislite , Zivojin pa Oskar … A ovaj narod , lud i blesav , doduse ne svi , misle da im je to neko poklonio i od svojih para napravio …. Pa nije , narode , to je napravljeno od TVOJIH para .

  2. Jedan od najlepših gradova u ovoj zemlji, toliko prelepih ulica trgovinskih centara sportskih sadržaja, jakih firmi. Prelep gradić. Pozdrav iz Kragujevca.

  3. Neka vam je sa srecom komsije, mislim da ste ipak trebali da se stisnete i napravite olimpijski bazen kako bi mogli da organizujete neko plivacko takmicenje ili vaterpolo utakmice.
    Pozdrav i srecno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here