Advokat Neđeljka Đurovića: Nema nijednog dokaza da je moj branjenik ubio Miloša Mileusnića

1
1462

ČAČAK – Poznati požarevački advokat Jovan Stanojević, koji zastupa Neđeljka Đurovića (28), iz Požarevca, osumnjičenog za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24), iz Čačka, tvrdi da među dokazima u ovom slučaju ne postoji nijedan koji tereti njegovog branjenika.

Osumnjičen za ubistvo: Neđeljko Đurović

Pregledao sam sav dokazni materijal koji mi je dostavljen i u njemu nema ni jednog jedinog dokaza koji na bilo koji način ukazuje na umešanost mog branjenika. Takođe, nema ni one izjave o kojoj su neki mediji pisali, u kojoj je moj branjenik, navodno, priznao policiji da je izvršio ubistvo. Takve izjave nema, nikad nije ni postojala, jer moj branjenik tako nešto nikad nije izjavio. U dokaznom materijalu priložena je samo njegova izjava data tužiocu, u kojoj on negira izvršenje ubistva – kaže Stanojević za „Novosti“.

On dodaje da u postupku prepoznavanja niko od svedoka nije prepoznao osumnjičenog Neđeljka, što, takođe, govori u prilog njegove nevinosti. Njemu je pritvor određen od 29. januara, i na takvu odluku njegov branilac podneo je žalbu. Međutim, odgovor na nju još uvek nije dobio, iako je istekao zakonski rok od sedam dana.

Osim odgovora na žalbu, još uvek mi nisu pristigli ni rezultati DNK analize. Sledeće što predstoji u ovom postupku jeste saslušanje svedoka, koje je zakazano za narednu sredu i četvrtak – rekao je advokat Stanojević.

Neđeljko Đurović uhapšen je 28. januara zbog sumnje da je dan ranije nožem usmrtio Miloša Mileusnića, u beogradskom naselju Zvezdara. Neđeljko je zaposlen u kostolačkom privrednom društvu RIO, a povremeno je boravio u Beogradu, gde njegova porodica ima svoj stan. Prilikom saslušanja pred višim tužiocem, on je izjavio da pokojnog Miloša nije poznavao, nikad ga nije video, niti mu je bilo kako naudio.

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakSNS: Organizatori protesta huškaju građane protiv novinara
Sledeći članakBorac rane iz Kupa leči u Beogradu protiv Dinamika

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here