Adžić (USPRS): Nakon početka nove školske godine ubrzo će uslediti njen kraj

6
2656
Vladimir Adžić; foto: MNA

ČAČAK – Predstavnici Sindikata obrazovanja Čačak (SOČ) ocenili su danas da će nakon početka školske godine ubrzo doći njen kraj, navodeći da je loše to što Ministarstvo prosvete i dalje radi samo, a ne sa sindikatima i direktorima škola.

Predsednik SOČ Vladimir Adžić, kaže da od sutrašnjeg sastanka sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem ne očekuje mnogo.

U poslednje dva meseca se bavimo onim što je valjalo i što nije valjalo i postoje stvari koje su dobre, ali i dosta stvari koje nisu dobre. Smatramo da Ministarstvo prosvete mora da čuje ljude – rekao je Adžić.

Prema njegovim rečima, ne mogu sve učionice da ispune tražene uslove, na primer da jedan učenik bude na površini od četiri metra kvadratna.

Drugi deo priče jeste da školska godina nije spremna, možda jesu u Čačku, ali ne i ostalim mestima. Ministar priča da je sve u redu i da će biti u redu, da u krugu dvojke – naveo je on.

Adžić kaže da će učitelji imati dve grupe, odnosno dupli posao i da 40-časovna nedelja neće biti ista.

Predlagali smo da se smanji broj učenika u odeljenjima na 24, tako bi se zaposlio veći broj izvršitelja, odnosno ljudi koji su sada na birou – istakao je Adžić.

Član predesedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Vesna Jerotijević, podsetila je da će od Šarčevića biti zatraženo odlaganje početka školske godine na najmanje dve sedmice, jer kako kaže veliki broj škola ne može da ispuni epidemiološke standarde.

USPRS, čiji je SOČ član, broji 780 škola, odnosno 27.000 članova.

Izvor: MNA

Prethodni članakŽivot je kratak, umetnost je duga
Sledeći članakJoš jedan Amerikanac stiže u Borac, igrao za čuveni univerzitet Djuk

6 KOMENTARA

  1. Kada će ovaj sindikat da se obrati u vezi kupovine i cena udžbenika? Očekuju da ih deca i roditelji podrže a oni ni reči o knjigama.

  2. Šta ovaj govori, da niko ništa ne radi.A da mu država isplaćuje redovnu platu.
    Kakav bezuman odnos prema radničkoj klasi koja stvara kapitalo dobro.
    Kada se njima može može se i nama u konfekcijama.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here