Aerodrom “Morava“ u Lađevcima obeležio pet godina od otvaranja

5
327

KRALJEVO, ČAČAK – Aerodrom “Morava“ u Lađevcima danas obeležava pet godina od zvaničnog otvaranja.

Vazdušna luka koja se nalazi na pola puta između Kraljeva i Čačka zvanično je otvorena 28. juna 2019. godine i postala treći komercijalni aerodrom u Srbiji sa međunarodnim oznakama IATA: KVO i ICAO: LYKV.

Odmah su krenule i pripreme za prvi let koji je realizovan krajem te godine na relaciji Kraljevo – Beč – Kraljevo od strane nacionalne avio-kompanije “Air Serbia“. Usledili su i drugi letovi, ali i izazovi koje je donela pandemija već pre prve godišnjice.

  • Savladavali smo prepreke, ali pre svega smo vredno radili svih ovih godina da danas “Morava“ može da kaže da je već pet godina na strani putnika. Hvala svim putnicima na poverenju, hvala resornom ministarstvu i državi koja podržava naše ciljeve, hvala onima koji prepoznaju našu misiju, hvala lokalnim vizionarima, hvala kolegijumu i radnicima sa Morave na predanom radu. Mi danas i godišnjicu obeležavamo radno, odleteo je još jedan pun avion za Tivat. Nastavljamo dalje, da ovaj deo Srbije bude još povezaniji – izjavio je povodom mini-jubileja direktor Javnog preduzeća “Aerodromi Srbije“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakI dizel i benzin ponovo poskupeli
Sledeći članakFoto tribina “Fotografske teme i dileme“

5 KOMENTARA

    • Ti si avion video samo na nebu. Cak i aerodromna slici. Zato bulaznis. I ti se verovatno ceskas gde te svrbi. I botujes. Za koga? Znas li?

  1. Prosle godine sam putovao iz Ladjevaca u Tivat, na odmor. I rekao sam da se nikad vise necu voziti kolima ni autobusom. Bar na tu destinaciju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here