Ambasador Francuske posetio Čačak, jedna od tema ekonomska saradnja

0
255

ČAČAK – Ambasador Republike Francuske u Srbiji Frederiko Mondoloni sa saradnicima posetio je Čačak povodom otvaranja izložbe “Naša istorija, naša sećanja“, koju realizuje Francuski institut u Srbiji u saradnji sa Narodnim muzejem iz Čačka.

Foto: RINA

Izložba pokazuje snagu veze koja nas je spojila tokom Prvog svetskog rata, što je bila jedna sasvim posebna veza i savezništvo. Želeli smo da tu priču i istoriju predstavimo i kroz svedočanstvo ljudi čiji su preci učestvovali u tim događajima od pre sto godina – rekao je ambasador Francuske.

Ova izložba je obišla mnoge gradove u Srbiji, a otvorena je u Beogradu.

Naravno, mi slavimo prošlost, ali želimo da zajedno slavimo i budućnost. Sa gradonačelnikom smo razgovarali o spremnosti Francuske i Srbije da razvijau veze u svim domenima, kulturnim, političkim, ekonomskim i sportskim. Ove godine očekujemo posetu predsednika Francuske, a nadamo se da ćemo već u mesecu koji dolazi uspeti da realizujemo ono o čemu smo se dogovorili sa gradonačelnikom – navodi Mondoloni.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović naglasio je da su u razgovoru sa gostima otvorene mnoge teme vezane za kulturu i za bogatu tradiciju srpsko-francuskog prijateljstva.

Nadam se da će i prilikom posete predsednika Francuske, tokom leta, doći veliki i respektabilni ekonomisti i investitori, jer oni vide svoje mesto u regionu. Dobili smo od Njegove ekselencije potvrdu da Francuska želi da ulaže i u ostale gradove, a ne samo u centrali deo Srbije, Beograd – rekao je Todorović.

On dodaje da teška zajednička istorija osnov da budućnost bude bolja i sadržajnija i da svi zajedno radimo u interesu građana Srbije i Francuske.

Izvor: RINA

Prethodni članakU drugom polugodištu srednjoškolci dobijaju časove o vojsci
Sledeći članakVlade Jovanović: U mom srcu ima mesta za Partizan, Borac i Žele

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here