Ambulanta u Slatini jedina na seoskom području sa ultrazvučnim aparatom

6
1502

ČAČAK – U ambulanti u Slatini odnedavno je u funkciji utrazvučni aparat, jedini takve vrste na seoskom području kada je reč o području koje pokriva Dom zdravlja Čačak.

Ovo je jedina ambulanta na seoskom području koja raspolaže ovakvim aparatom i na značajan način doprinosi boljem kvalitetu zdravstvene usluge, ne samo za meštane ovih sela, već i za desetak mesnih zajednica koje gravitiraju ovoj ambulanti. Vrednost aparata je oko četiri miliona dinara, a pola od toga je finansirao Dragan Didanović, vlasnik preduzeća “Hizna“ iz Slatine, dok je druga polovina obezbeđena iz gradske kase – rekao je gradonačelnik Todorović, koji je posetio ovu ambulantu.

Ultrazvuk abdomena može da se obavlja samo petkom, dok će već početkom decembra to biti moguće svakoga dana.

Ambulanta Slatina – Mršinci radi svakog radnog dana, u dve smene, sa dva lekara i pet medicinskih sestara i ima oko 4.000 kartona. Ultrazvučna dijagnostika počela je da se obavlja u julu ove godine i do sada je urađeno 210 pregleda.

Planiramo da naredne godine proširimo parking u dvorištu ambulante, tako da ćemo obezbediti još oko 30 parking mesta, radi komfornije zdravstvene usluge svih pacijenata –rekao je gradonačelnik Čačka, napominjući da je lokalna samouprava, osnažena sa privrednicima koji žele da pomognu, uvek spremna da reaguje u svim sferama društvenog života i za kvalitetniji život Čačana, kako na gradskom, tako i na seoskom području.

Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović rekao je da je ovaj ultrazvučni aparat poslednje generacije i da može pružiti najsigurniju dijagnostiku za pacijente sa velikog područja.

Vlasnik preduzeća „Hizna“ Dragan Didanović naglasio je da je ideja za nabavkom ultrazvučnog aparata potekla od njega, a da je lokalna samouprava odmah prihvatila da se ta ideja realizuje, napominjući da njegovo preduzeće, ali i ostala i iz ovog kraja, su vrlo rada da finansijski pomognu svojim mesnim zajednicama.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBorac 1926 iskoristio kiks FAP-a i pobedom u Tutinu ponovo zaseo na čelo tabele
Sledeći članakBorac ubedljiv protiv FMP-a

6 KOMENTARA

  1. Zar je Aki, baksuze, vazno ko je kupio? U cemu je poenta tvojih komentara? Jer svaki izaziva jad I bes. Sto Aki? Sto ti smeta ultrazvucni apart u Slatini? Objasni mi molim te. Cemu zloba?

  2. Otkud ovakvi pakosni komentari. Obradujte se malo dragi sugradjani. Zbog ljudi koji zive I gravitiraju Slatini. Svaka cast. Slatina je jedno napredno mesto. Vidim da ima I najredovniji autobuski prevoz Slatina-Slobora. I obratno. Svemu sto koristi ljudima se radujem. I zelim da ovaj apart sto manje radi. Znaci zelim da narod bude zdrav.

    • Napredno, napredno nego šta…
      Došli botovi na posao pa da nadoknade šta su propustili da komentarišu od 18.11. Verovatno „rade “ u pošti ali ne kao terenci ili šalterski radnici…

  3. DA li je moguće da za ovo nije zasluzan predsednik države AAleksandar Vučić. Kako je rekao u skupštini onaj idiot iz akademije mladih lidera Kebara ili tako nešto se preziva da je Vučić zaslužan što u školama ima toalet papira. jeste li sigurni da ovo nije kupio Vučiić

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here