Angio sala čačanske bolnice i dalje ne radi zbog birokratskih procedura

8
1000

ČAČAK – Angio sala čačanske bolnice ne radi od Nove godine zbog kvara na skeneru koji je stacioniran u toj bolničkoj jedinici.

Prema rečima zamenika direktora Opšte bolnice Čačak dr Dejana Dabića, pokvarila se cev na skeneru, a da bi se ona zamenila neophodno je ispoštovati administrativne procedure.

To nije ni do bolnice, ni do Ministarstva. Grad je bio spreman da da odmah novac, a kasnije bi to oni refundirali da bi se aparat pustio u rad. Međutim, budući da je vrednost cevi oko 30.000 evra, to mora da ide na tender, ne može da ide po principu manjih nabavki. “Simensovo“ predstavništvo mora da uveze ovaj deo i jedino što nije bilo sporno je novac. Sve mora da prođe zakonsku proceduru kako bi bilo legalno i očekujemo da će ove nedelje biti rešeno i da će angio sala početi da radi. Da ne pričamo o benefitu i koristi angio sale za sve pacijente, koliko je samo života spaseno radom naših lekara dr Branka Petrovića, profesora Dragana Savića, kolega iz Kragujevca i naših namlađih lekara koji se uz njih obučavaju – naveo dr Dabić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak među 15 gradova u Srbiji koji će dobiti digitalne registre izvora zagađivanja
Sledeći članakObrenović (Zavetnici): Cilj nam je da uđemo u svaku mesnu zajednicu i ulicu u Čačku

8 KOMENTARA

  1. Evo ga opet ova morončina Deksi. Kakve veze ima lokalna vlast sa cevi skenera u angio-sali? Umeš li da čitaš, vidiš li da je grad hteo da da novac za novi deo, ali da ne dozvoljavaju procedure. Ti si čoveče zreo za posmatranje. Obrati se specijalisti psihijatrije dok je vreme. Imaš ozbiljan problem.

    • Raćo, nismo ovde da se vređamo nego da ukažemo na problem, za opšte dobro. A ako želiš da se vređamo, ipak, savetujem ti da promeniš portal, imaju posebni i za tvoj slučaj.

  2. Ljudi, ovo je užas i skandal. Pa jednu lepu stvar lokalna vlast nije mogla da isprati. I tu se opet javljaju problemi.. Cirkus. Ionako je zdravstveni sistem preopterećen, još ga i gradski oci sabijaju u blato dublje.. Strašno. Hoće li iko odgovarati za počinjene propuste?

  3. Čiji si ti Cap Cerap. Made in ulica. Čime se baviš i šta si napravio i životu. A voliš da podj….., š visoku tehnologiju. To je najlakše. A što se tiče cevi u skeneru, nije se stručno upravljalo. Znam.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here