“Auto Čačak“ za 402 miliona kupio hotel “Obrenovac“

1
3236
Foto: Privatna arhiva

ČAČAK – Novi vlasnik hotela „Obrenovac“ je konzorcijum na čijem je čelu kompanija „Auto Čačak“, privrednika Milenka Kostića. Kako „Novosti“ saznaju, ovaj napušteni ugostiteljski objekat na samom ulasku u prigradsku opštinu prodat je firmi „Auto Čačak“ za 402 miliona dinara, kolika je bila početna cena u tenderu koji su početkom decembra raspisali dotadašnji vlasnici, Republička direkcija za imovinu i JP „Elektroprivreda Srbije“. Na njihovu adresu stigle su dve ponude za kupovinu hotela.

Ulaganje u hotelski kompleks, koji je ruiniran i napušten već sedam godina biće 10 miliona evra u prvoj fazi, a do kraja projekta rekonstrukcije, taj iznos skočiće na 30 miliona evra. Novi vlasnik, preduzeće Milenka Kostića „Auto Čačak“, koje je pre nekoliko meseci kupilo i Beogradsku industriju piva, počeće obnovu hotela „Obrenovac“ odmah posle praznika.

Kompleks čine zgrada hotela, korisne površine 10.413 kvadrata i građevinskog dela od 12.301 kvadrata. Objekat se sastoji od niskog i visokog prizemlja, šest spratova i tavana, postoje pomoćna zgrada za smeštaj trafostanice i građevinsko zemljište od pet hektara. Sam hotel ima 105 soba, tri restorana i salu za simpozijume. Ovo zdanje ne radi već godinama, pre poplava u maju 2014. godine tu su boravili azilanti, a posle su u sobama privremeni smeštaj dobili Obrenovčani kojima je voda uništila kuće.

Sada tamo nema nikog i ceo objekat je u nezavidnom stanju. Kako nam je ranije rekao predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković, za kupovinu i ulaganje u hotel godinama niko nije bio zainteresovan, dok ova opština nije bila priključena na auto-put, daleko od Beograda, bez fabrike „Meita“ i kooperanata iz celog sveta, ljudi koji rade na projektu odsumporavanja i obnove termoelektrane.

Kada posle obnove zasija, Obrenovčani veruju da će novi stari hotel biti svima na ponos. Izgrađen je 1983. godine, i u to vreme bio je popularno mesto za izlazak, gosti su dolazili iz svih delova Beograda. Tu su se održavala privatna veselja, ali su se organizovali i kongresi, koncerti tada popularnih zvezda zabavne i narodne muzike. Lep enterijer obrenovačkog ugostiteljskog objekta poslužio je za snimanje nekoliko domaćih filmova.

Izvor: Novosti

Prethodni članakZavršena blokada, u Preljini bili arhitekta Bakić, Zelenović, Boško Obradović, Mlađan Đorđević…
Sledeći članakTodorović: Nekoliko desetina okupljenih na blokadi, iako su aktivisti stizali iz svih krajeva Srbije

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here