Automatizovani prelazi preko pruge u dva čačanska naselja

0
329

ČAČAK – Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da je sredinom jula izgradila, automatizovala i kompletno uredila još dva putna prelaza, ovaj put u čačanskim naseljima Baluga i Mršinci.

Prelaz u Mršincima

Kako navode, na putnim prelazima u Balugi i Mršincima postavljeni su novi, automatizovani polubranici, vibro trake koje usporavaju drumska vozila pre putnih prelaza, kao i video nadzor.

U podizanje nivoa obezbeđenja na ova dva putna prelaza Infrastruktura železnice Srbije uložila je oko 40 miliona dinara. Za grad Čačak i njegova dva naselja, kompletno uređenje putnih prelaza u Balugi i Mršincima, bilo je veoma važno, kako bi se bezbednost učesnika u saobraćaju i u tom delu grada podigla na viši nivo – navode iz Železnica Srbije, i dodaju da je time ispunjeno ono što je dogovoreno na sastanku, koji je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović održala sa predstavnicima lokalnih samouprava i Moravičkog okruga.

Prelaz u Balugi

Iz Železnica ističu da je za godinu i po dana ukupno automatizovano 20 putnih prelaza širom Srbije, a samo ove godine 13.

Izvor: Danas

Prethodni članak“Pčelica“ donirala 200 knjiga Gradskoj biblioteci
Sledeći članakObradović: FK Borac su upropastili političari na vlasti u poslednjih sedam godina

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here