Benzinske stanice i odmorišta na Autoputu Miloša Velikog tek od sledeće godine

0
906

ČAČAK – Vozači koji novim autoputem iz Obrenovca krenu ka Čačku ili obratno, trebalo bi da napune rezervoare, jer na razdaljini od 103 kilometra nema nijedne benzinske pumpe.

Deonica Obrenovac-Čačak u nedelju će biti puštena u saobraćaj, ali prve pumpe na Autoputu Miloša Velikog trebalo bi da budu otvorene tek sledeće godine, pišu „Večernje novosti“.

Ni u Grdeličkoj klisuri vozači neće moći pre da sipaju gorivo, kao ni na ostalim novim deonicama autoputeva u Srbiji.

Na potezu od Obrenovca do Čačka prostornim planom predviđeno je po pet odmorišta u oba smera, u okviru kojih bi se gradile benzinske pumpe. Tako je u svakoj opštini kroz koju prolazi Koridor predviđena izgradnja po dve benzinske stanice.

Savetnik u Ministarstvu građevinarstva Nebojša Pavlović kaže za Novosti da se sve aktivnosti u vezi sa otvaranjem ugostiteljskih i drugih objekata sprovode preko Javnog preduzeća „Putevi Srbije“.

Investitori moraju da otkupe zemljište, da izrade projekat i da dobiju sve dozvole. Očekujemo da sve te aktivnosti budu realizovane 2020. godine – kaže Pavlović.

On napominje da je interesovanje kompanija veliko, jer na deonici od 103 kilometra nema nijedne benzinske pumpe, a to je dovoljno dugačka trasa da čini potencijalno isplativom svaku takvu investiciju.

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakSve spremno za početak Sabora violinista u Pranjanima
Sledeći članakČačanski bend “Imadima“ u “Meze baru“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here