Biciklisti Borca odlični na trci u Mađarskoj

0
110

ČAČAK – Na trci “16. Memorijal Sajo Peter“, koja je zvanično trka za otvaranje biciklističke sezone u Mađarskoj, u elitnoj trci pobedio je Marko Danilović, a u kategoriji mlađih kadeta (U15), drugo mesto osvojio je Boško Veličić.

Prvo mesto u Mađarskoj: Marko Danilović

Ovogodišnja sezona drumskih biciklističkih trka u Srbiji trebalo je započne trkom u Beogradu na stazi Ušće, ali je otkazana zbog nemogućnosti dobijanja dozvola za korišćenje javnih površina, tačnije tražena je ekstremno visoka taksa za dobijanje te dozvole. U takvoj situaciji neki od biciklističkih klubova iz Srbije, medju kojima Borac i Reprezentacija Srbije u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji nastupili su na otvaranju sezone u Mađarskoj.

Trka je održana u blizini grada Bonjihad, pod nazivom “16 Memorijal Sajo Peter”. Staza je bila kružna sa izlaskom sa kruga na cilj gde je bio uspon od 3km. Seniori su vozili 105km i u veoma dinamičnoj trci na 15km pre cilja dogodio se odlučujući beg u kome su bila trojica biciklista iz Srbije, među kojima i Marko Danilović, koji je ovaj put nastupao u dresu Reprezentacije Srbije.

Na završnom usponu Danilović je pokazao da je trenutno najspremniji i pobedio ispred drugova iz reprezentacije Stevana Klisurića i Đorđa Đurića. Na trci su nastupili i ostali članovi seniorske ekipe Borca, Stefan Stefanović za reprezentaciju Srbije, a Stefan Sretenović i Jovan Rajković u dresu Borca. Sva trojica završila su uspešno trku, Sretenović i Stefanović u glavnoj grupi, a Rajković u grupi iza. Istu trku vozili su i juniori, a medju njima i dva juniora Borca, Jovan Djumić i Aleksa Radmilac. Trku su završili ali nisu ostvarili zapaženiji rezultat.

U kategoriji kadeta, koji su vozili 85km, nastupio je i kadet Borca Dejan Cogoljević, kandidat za kadetsku reprezentaciju Srbije za letnji Festival mladih Evrope-EYOF. U veoma jakoj konkurencji bio je plasiran među prvih deset takmičara.

U kategoriji mlađih kadeta (U15), koji su vozili 35km, nastupio je Boško Veličić. U sprintu vodeće grupe osvojio je drugo mesto, mada je malo nedostajalo da ostvari i pobedu. Naime, linija cilja bila je stavljena u blagoj krivini, a Boško se kretao spoljnom, dužom stranom puta i zbog neiskustva nije pobedio.

Boško Veličić (drugi sleva)

Sledeći nastup biciklista Borca na domaćim drumovima je neizvestan, jer organizatori imaju velikih tehničkih i finansijskih problema da dobiju odredjena saglasnosti za održavanje takmičenja.

Izvor: BK Borac

Prethodni članakKulturna diplomatija i kulturni odnosi u akciji – EUNIC Talks WikiGap
Sledeći članakBesplatni preventivni pregledi u čačanskoj bolnici

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here