Bivša načelnica tužila predsednika opštine Gornji Milanovac i traži odštetu od 3,3 miliona

2
2065
Tužba protiv prvog čoveka Gornjeg Milanovca: Gorica Petrović

GORNJI MILANOVAC – Bivša načelnica Opštinske uprave Gornji Milanovac Gorica Petrović podnela je tužbu za krivično delo povrede časti i ugleda protiv Dejana Kovačevića, aktuelnog predsednik opštine.

Saopštenje Gorice Petrović, koje je tim povodom stiglo u našu redakciju, prenosimo u celosti:

Zbog iznošenja neistina, laži i hajke koja se vodila protiv mene, podnela sam tužbu za krivično delo povrede časti i ugleda protiv Dejana Kovačevića, po više osnova: povreda časti i ugleda zbog nezakonite smene sa mesta načelnika Opštinske uporave opštine G.Milanovac, o čemu postoje presude pravosudnih organa, pre svega Višeg suda u Čačku, Apelacionog suda u Kragujevcu i Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu; povreda časti i ugleda zbog krivične prijave kojom sam optužena za krivično delo prevara u službi, a koja je odbačena od strane Višeg javnog tužilaštva u Čačku i Apelacionog tužilaštva u Kragujevcu sa obrazloženjem da nije bilo osnova za krivično gonjenje za delo koje mi se stavlja na teret, kao i za druga dela za koja se gonjenje vrši po službenoj dužnosti; i uvreda časti i ugleda za izvrgavanje ruglu bolovanja o kome je Dejan Kovačević govorio u emisiji „Osvetljavanje“.

O svemu navedenom postoje dokazi, emisije na televiziji „Telemark“ i „Galaksija“, štampani mediji (Blic ,Večernje novosti, Takovske novine), radio emisije i elektronski mediji, u kojima je u više navrata objavljivano ono što je Dejan Kovačević izneo, a zbog čega sam ja podnela tužbu protiv njega.

Iako sam najavljivala da ću tužiti i Opštinu Gornji Milanovac, neću to učiniti. Donela sam odluku da protiv Opštine kao institucije ne podnosim tužbu, iz prostog razloga što sam ceo svoj radni vek provela radeći u javnom sektoru , tako da takav potez smatram neljudskim i nedostojnim činom. Takođe, ne želim da građani ispaštaju zbog grešaka Dejana Kovačevića.

Ceo radni vek i život sam izuzetno polagala na moralnost i poštovanje ličnosti drugih ljudi, a svoj posao sam radila profesionalno, odgovorno i u skladu sa zakonom. Moj rad je visoko ocenjen od strane nadležnih državnih institucija i građana, a potom i od strane pravosudnih organa. Neistine i laži izrečene o meni, optužbe da sam nezakonito radila, pretnje zatvorom, pobedila je istina.

Oni koji su dali sebi za pravo da sude pre nego što to učine pravosudni organi, iznose neistine i laži, vode hajku protiv časnih i poštenih ljudi ne birajući sredstva i način, pokušavajući da ih izvrgnu ruglu i unize, moraju biti kažnjeni. Tužbeni zahtev je podnet na iznos od 3,3 miliona dinara. Očekujem pravičnu naknadu.

I ovog puta, kao i do sada, sam o svemu obavestila sve relevantne institucije, počev od Državnog vrha. Želim da im ukažem na ponašanja koja su primer kako ne treba raditi i ponašati se ni profesionalno ni privatno.

Gorica Petrović

Prethodni članakGrom udario u Pranjanima, meštani padali u nesvest!
Sledeći članakKošarkaška Superliga počinje 27. aprila, evo kada Borac dočekuje Zvezdu

2 KOMENTARA

  1. Istrajte u nameri.Neko mora stati na put osionim,bahatim,malicioznim….ljudima bez pokrića.Sve je to naduvano,trenutno deluje zastrašujuće…ali moral,obrazovanje i dostojanstvo,lično i profesionalno, moraju stati na put svojim suprotnostima

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here