Blagojević: Prethodni provajder SMS naplate parkinga promenjen zbog pritužbi građana

9
705
Zoran Blagojević

ĆAĆAK – Naplata parkiranja putem SMS poruka ponovo će početi od četvrtka, 23. maja, najavio je direktor JP “Parking servis“ Zoran Blagojević.

On je rekao da su potpisivanjem trojnog ugovora između tri operatera mobilne telefonije, JP “Parking servis“ i provajdera, firmi “K4S“ i Dokus“, stvoreni uslovi za ponovno funkcionisanje SMS naplate, koja je korisnicima u Čačku bila uskraćena tri meseca i deset dana.

Prema Blagojevićevim rečima, do promene provajdera za servisiranje ove usluge došlo je zbog, kako je istakao, pritužbi građana na prethodnog operatera “Đoković softver“.

Mi smo imali pritužbe građana da se parking naplaćuje u trećoj parking zoni i posle 16 sati, iako se ta zona tarifira samo do 16 časova. To nam je pravilo velike probleme jer smo morali da prihvatamo reklamacije korisnika, morali smo da storniramo takvu vrstu naloga. Praktično, izgledalo je kao da smo od sugrađana uzeli novac iako nismo pružili uslugu. Tražili smo od provajdera da se to koriguje i ispravi, ali on to nije uradio, iako smo mu upućivali i usmeni i pismeni zahtev. Imali smo mogućnost raskida ugovora, ali pošto je stari isticao, nismo želeli da pravimo pompu oko toga, već da uđemo u redovan postupak i da u tom postupku od provajdera zahtevamo da ima minimum tri programema koji će biti dostupni 24 sata i promptno otklanjati sve probleme koji bi mogli da nastanu u budućem radu. Iz tog razloga je došlo do zamerki od strane jednog ponuđača koji je podneo žalbu Komisiji za zaštitu prava. Iz tog tela dobili smo zvanični dopis da je “Parking servis“ bio u pravu i da imamo pravo da tražimo od provajdera da ima zaposlene programere – naglasio je Zoran Blagojević.

Prema kalkulaciji koju je izveo “Parking servis“, gubitak zbog izostanka SMS naplate na mesečnom nivou iznosio je oko 500.000 dinara. Blagojević je precizirao da tokom tri meseca nije napisana, niti naplaćena nijedna dnevna karta.

Naš mesečni prihod od naplate parkinga bio je između šest i sedam miliona dinara, tako da gubitak od oko 500.000 nije uticao na rad našeg preduzeća. I dalje funkcionišemo stabilno, račun nam je stabilan, imamo dovoljno sredstava za normalan rad – naveo je Blagojević.

Od početka juna u Čačku će ponovo biti u funkciji Rent a bike, a Blagojević najavljuje kupovinu dodatnih 30 bicikala, kao i otvaranje još dva punkta za njihovo iznajmljivanje.

Blagojević kaže da od prošle godine još uvek nije vraćeno devet bicikala. Dodao je da će novi punktovi za iznajmljivanje biti u Gornjoj Trepču, kao i na Alvadžinice kod Remontovog igrališta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBorac uz dosta muke do pobede nad Dunavom
Sledeći članakAna Brnabić stiže u Čačak, evo kako će izgledati startap centar i šta će se u njemu nalaziti

9 KOMENTARA

 1. Direktore prica se po gradu da si potrazivanja Parking servisa prodao nekim hokstaplerima za lepu proviziju a oni ce da deru nase sugradjane za neplacen parking! Pa ce da plate nekoliko puta veci iznos, a ako ne plate ide oduzimanje imovine, parkingu 10-tak posto, tebi 30-tak a ostatak ostaloj bandi!
  Tako se prica. Valjalo bi da potvrdis ili demantujes price. Naravno argumentovano i dokumentovano!

 2. Blagojevicu, ovo si sve izmislio da bi doveo tvog coveka Docusa, koji je radio na odrzavanju prethodnog softvera i zasto ti on nije popravio sta nije radilo, nego ste se zajedno spremali da preotmete posao coveku koji je sve postavio da radi u Cacku. Vise je nas u firmi sramota da gledamo sta radis, ali doci ce i tebi kraj.

 3. Koja je to firma K4S kad je nema registrovane u Agenciji za privredne registre pod tim imenom???
  Nesto mnogo smrdi i Parking servisu!

 4. Ajde ne lupetaj.
  Koji su to glupi i izmisljeni razlozi.
  Ne naplacuje i ne kuca karte softver i provajder nego inkasanti u gradu . A to su tvoji zaposleni.
  A svi znaju da je zapelo oko para…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here