Blog Dušana Darijevića: Koncert učenika Muzičke škole na Gradskom trgu

2
568

Piše: Dušan Darijević

ČAČAK – Na Gradskom trgu u Čačku – tri u jedan. Obeležen je Svetski dan muzike, ali i jubilej za poštovanje, 70 godina postojanja Muzičke škole “Dr Vojislav Vučković“, muzičko-obrazovne ustanove za ponos, čiji su brojni učenici napravili poštovanja vredne karijere u Srbiji i inostranstvu. Naravno sve u okviru programa Čačak – prestonica kulture 2023.

Dugo su se učenici i profesori mučili, decenijama radeći u lošim uslovoma, boraveći u bivšem magacinu poljoprivrednih proizvoda. U novom veku osnovana je i Srednja muzička škola, a nekoliko godina kasnije, škola je dobila novu zgradu i veći broj mladih muzičkih pedagoga, mahom bivših učenika škole.

Dolaskom Jovana Tošića, muzičara i dugogodišnjeg pedagoga na mesto direktora, dobija se potreban zamajac u radu škole, ređaju se nagrade i uspesi učenika i profesora, a škola je sve prisutnija u javnom životu grada.

Veliki koncert na Gradskom trgu u okviru programa “Prestonice“ je kruna dugogogodišnjeg upornog i plodonosnog rada generacija. Hor, orkestar, solisti, puno mladosti i talenta na jednom mestu, koji su dobili šansu da se predstave širem auditorijumu na pravi način. Dobar zvuk, sasvim dovoljno glasno, uvežbanost izvođača i dobro odabran repertoar.

Možda jedina mala zamerka je neučešće nekog od bivših učenika, ipak je jubilej povod organizovanja koncerta. Poseta sasvim dobra za ovakvu vrstu događaja, oko hiljadu prisutnih.

Prethodni članakDva košarkaša iz Nemačke na probi u Borcu
Sledeći članakPrvi “Protest protiv nasilja“ u Čačku, poznati govornici i ruta protestne šetnje

2 KOMENTARA

  1. Ja sam bila i bilo mi je baš lepo. Nastupalo je nekoliko dece mojih đaka. Zato sam bezgranično srećna. Hvala g-dinu Darijeviću na ovom opisu. Hvala Moraviinfo što nam vrlo često pruža zadovoljstvo da pratimo događaje iz kulture našeg grada.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here